На сайті:

На сайті 74 гостей та відсутні користувачі

Розвиток креативності та обдаровань молодших школярів

30.10.15

2361 1

27 жовтня ц. р. на базі навчального корпусу Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, спільно з регіональним центром Інституту обдарованої дитини НАПН України проведено семінар – практикум для вчителів початкової школи на тему «Розвиток креативності та обдаровань молодших школярів».

З роллю вчителя у креативному підході до організації навчання, умовами формування креативності учнів, їх самовираження в освітньому середовищі ознайомила завідувач Івано-Франківського регіонального центру Інституту Оксана Микитин.

Йшлося також і про методичні аспекти продуктивного навчання. Катерина Постова, науковий співробітник відділу підтримки обдарованості та міжнародної співпраці зосередила увагу педагогів на комплексі методів та прийомів, відібраних відповідно до етапу інтерактивного заняття продуктивного, дослідницького характеру. Їх використання дає змогу швидко та ефективно підготуватися до проведення будь-якого типу уроку з використанням активних форм навчання.

Учасники семінару мали можливість попрактикуватись у способах стимуляції креативності дітей, створенні розвивального середовища через взаємодію педагога та учня, обговорити параметри креативностіта сучасні методи взаємодії вчителя з дітьми, що сприяють активізації пізнавальної діяльності школярів у ході тренінгу«Розвиток креативності та обдаровань молодших школярів», який провела Марія Семенівпсихолог–методист Черніївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тисменицької районної ради.

Вчителі початкових класів дійшли висновку, що головним джерелом креативності є практика.

 2346

2348

2372

2365

2361

2353

Додати коментар

Захисний код
Оновити