На сайті:

На сайті 64 гостей та відсутні користувачі

Івано-Франківські школярі вчилися стріляти з автомата Калашникова

07.05.15

IMG 7602 11Удосконалення системи військово-патріотичного виховання молоді, підготовка до виконання конституційного обов’язку щодо захисту Батьківщини, формування та відпрацювання необхідних умінь і навичок із вогневої, стройової, тактичної, медико-санітарної підготовки, популяризація здорового способу життя – такі завдання ставили перед собою організатори навчально-польових зборів та стрільб із вогнепальної зброї, які проходять у квітні–травні на Прикарпатті. У них беруть участь учні та студенти випускних класів (курсів) загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ р. а. з нашої області, які вивчають предмет «Захист Вітчизни», – усього понад 8 тис. осіб.

Зокрема, 6 травня 2015 р. на стрільбищі навчально-тренувального центру «Лисець» стріляти з автомата Калашникова під пильним наглядом фахівців – працівників військових частин та військових комісаріатів – училися юнаки та дівчата з Івано-Франківська. У цей день навички з вогневої підготовки здобули більш ніж 2 тис. учнів і студентів навчальних закладів міста.

Молодь привітали Іван Будзак, заступник директора департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації; Мирослав Габорак, голова профкому працівників освіти і науки Івано-Франківської області; Ігор Валько, головний спеціаліст управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради; Іван Лазор, методист лабораторії національного виховання Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

За словами учасників і організаторів, навчання пройшли продуктивно й у піднесеному настрої. Подібні стрільби будуть здійснюватися також на стрільбищах у с. Старі Кути Косівського, с. Устя Снятинського, с. Бережниця Верховинського районів.

Варто згадати, що на цьогорічних зборах панував особливий патріотичний дух, адже у час, коли на східних теренах України ведуться реальні бойові дії, уміння і готовність захищати Вітчизну важливі, як ніколи.

IMG 7576

IMG 7602

IMG 7604

IMG 7582

IMG 7587

Додати коментар

Захисний код
Оновити