На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Навчальні семінари для консультантів центрів психологічної допомоги

19.01.15

IMG 20150115 154503 1Події, які відбуваються в Україні, складна соціально-політична ситуація у суспільстві, впливають на необхідність соціально-психологічного захисту і психологічної допомоги як дітям і окремим людям, так і цілим соціальним групам.

Психологічна служба системи освіти надає психологічну і соціально-педагогічну допомогу постраждалим, переселеним, біженцям, членам їх сімей і родичам загиблих в зоні АТО.

У вересні 2014 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти розпочалося навчання практичних психологів та соціальних педагогів, які надають консультації у районних та міських центрах психологічної допомоги, а 14-15 січня 2015 р. відбувся заключний етап спеціалізованого навчання з кризового консультування.

Проректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ольга Барабаш звернула увагу учасників семінару на те, що у Івано-Франківській області перебуває значна кількість сімей вимушених переселенців. З метою їх адаптації до нових умов проживання також важливо надавати психологічну підтримку.

Директор Івано-Франківсього обласного центру практичної психології і соціальної роботи Людмила Підлипна розповіла присутнім про природу посттравматичного стресового розладу, як він проявляється у дітей, методи діагностики та алгоритм його лікування методами психотерапії.

Методист Івано-Франківсього обласного центру практичної психології і соціальної роботи Вікторія Павлюк розкрила учасникам семінару психологічні особливості переживання горя та образи. Фахівці психологічної служби мали змогу відпрацювати техніки роботи з почуттями гніву, злості та провини.

Більше ста фахівців психологічної служби області не тільки пройшли навчання, але й отримали методичні матеріали у паперовому і електронному вигляді та відповідні сертифікати.

IMG 20150115 151044

IMG 20150115 113610

IMG 20150115 154503

Додати коментар

Захисний код
Оновити