На сайті:

На сайті 132 гостей та відсутні користувачі

Використання відновних технологій у розв’язанні конфліктів

26.12.14

IMG 6175 1123 грудня 2014 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар «Використання відновних технологій у розв’язанні конфліктів» для практичних психологів професійно-технічних навчальних закладів.

Оксана Хомин, методист ОЦППСР, провела тренінг для практичних психологів ПТНЗ, на якому продемонструвала відновні методи розв’язання конфліктів – медіацію та «кільце». Учасники семінару змогли поглибити власні знання про специфіку конфлікту як одного з явищ комунікації та навчилися конструктивним методам вирішення конфліктних ситуацій у освітянському середовищі. Увага працівників психологічної служби також була сфокусована на формах і методах роботи щодо попередження педагогічних конфліктів як необхідної умови у формуванні безпечного середовища у закладі освіти.

Практичні психологи Аліна Назарук (Отинійський професійний ліцей енергетичних технологій) та Антоніна Шикоряк (Центр професійно-технічної освіти № 1 м. Івано-Франківська) поділились досвідом використання ігрових методів у роботі з учнями, який набули в ході реалізації програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція», що впроваджується Українським фондом «Благополуччя дітей» та Міжнародною організацією з міграції в Україні.

Директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи Людмила Підлипна проаналізувала діяльність психологічної служби у І півріччі та ознайомила присутніх з планом на ІІ півріччя 2014-2015 н. р. Про плани взаємодії працівників психологічної служби та навчально-методичного кабінету профтехосвіти розповів методист Ігор Ткачук.

На завершення працівники психологічної служби обговорили актуальні питання діяльності у закладах профтехосвіти та визначили важливі завдання на наступне півріччя 2014-2015 н.р.

IMG 6173

IMG 6180

IMG 6175

Додати коментар

Захисний код
Оновити