На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Навчально-методичний семінар психологів

03.12.14

1 грудня 2014 року в Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області за участю обласного центру практичної психології і соціальної роботи провели навчально-методичний семінар психологів на тему «Надання екстреної психологічної допомоги постраждалим унаслідок надзвичайних ситуацій, подій та їх наслідків, надання психологічної допомоги вимушеним переселенцям зі Сходу України та АР Крим».

Директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи ІФОІППО Л. Підлипна виступила на тему «Реалізація заходів, спрямованих на покращення психологічної адаптації дітей, які прибули в Івано-Франківську область з АР Крим, південних та східних областей України».

У навчально-методичному семінарі також взяли участь керівництво та психологи Управління ДСНС в області, керівництво регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО.

На заході обговорили основні завдання психологічної допомоги у екстрених ситуаціях, загальні принципи, правила, методи і способи її надання, алгоритм дій психологічної служби ДСНС України. Відпрацювали й техніки екстреної психологічної допомоги.

Крім того, акцентували увагу на необхідності проведення супервізій для психологів, котрі працюють з тимчасово переселеними особами, для попередження професійного вигорання самих фахівців.

Таким чином, семінар дав змогу обмінятись практичним досвідом роботи з питань оперативного реагування на надзвичайні ситуації, зокрема надання психологічної допомоги вимушеним переселенцям зі сходу України та АР Крим.

DSC 0018

Додати коментар

Захисний код
Оновити