На сайті:

На сайті 105 гостей та відсутні користувачі

Засідання обласної творчої групи заступників директорів з виховної роботи “Превентивне виховне середовище як передумова розвитку і збереження здоров'я дітей та учнівської молоді”

10.11.14

DSC 3930 11111Інноваційні зміни, що відбуваються в системі освіти, спонукають керівників, педагогів, методичні служби до творчих пошуків сучасних підходів, технологій, прогресивних форм та методів національного виховання, провідною тенденцією якого стає формування превентивного середовища у контексті реалізації моделі виховної системи навчального закладу. На цьому акцентується увага освітян в Основних орієнтирах виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України (2011р.), методичних рекомендаціях з питань організації виховної роботи у навчальних закладах у 2014-2015 навчальному році (лист Міністерства освіти і науки України від 25.07.2014р. № 1/9 – 376), інших нормативних документів.

Відповідно до річного плану Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 06 листопада 2014 року відбулось виїздне засідання обласної творчої групи заступників директорів з виховної роботи на тему “Превентивне виховне середовище як передумова розвитку і збереження здоров'я дітей та учнівської молоді” на базі Пасічнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Надвірнянської районної ради.

Розпочалась робота творчої групи з загального молебня всіх педагогів та школярів до Серця Христового, що проводив парох села о. Олексій Гуляк разом з дяком Іваном Градюком, та привітання школярів ЗНЗ.

Презентувала роботу педагогічного та учнівського колективу Пасічнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів директор Оксана Хімич.

У рамках науково-методичного модуля виступила завідувач лабораторії національного виховання Оксана Фляк (“Організаційно-педагогічні засади формування превентивного середовища як передумови розвитку і збереження дітей та учнівської молоді”).

Методист районного методичного центру відділу освіти Надвірнянської районної адміністрації Галина Ботулінська ознайомила учасників засідання з організацією методичної роботи з педагогами загальноосвітніх навчальних закладів району щодо формування превентивного середовища.

Досвідом системи роботи з превентивного виховання у реалізації виховної системи “Школи активної спільноти” поділився заступник директора з виховної роботи Роман Садрук.

Учасники засідання творчої групи заступників директорів з виховної роботи відвідали учнівський конкурс “Правова фортуна”, яке провів з учнями 10-11 класів учитель правознавства, заступник директора з виховної роботи Роман Садрук та виховну годину “Земля там найкраща, де вродився ти” (класний керівник 9-А класу, учитель української мови та літератури Наталія Михайлюк).

Заступники директорів з виховної роботи висловили вдячність керівникам, організаторам за надану можливість познайомитися з досвідом роботи педагогічного колективу щодо формування превентивного середовища як передумови розвитку і збереження дітей та учнівської молоді.

DSC 3930

DSC 3664

DSC 3675

DSC 3731

DSC 3764

DSC 3753

DSC 3759

DSC 3763

DSC 3779

DSC 3825

DSC 3884

Додати коментар

Захисний код
Оновити