На сайті:

На сайті 209 гостей та відсутні користувачі

Школа молодого словесника

13.10.14

8 1Другий рік поспіль на базі ОІППО функціонує школа молодого словесника учителів української мови і літератури, світової літератури (кваліфікаційна категорія «спеціаліст»), діяльність якої спрямована на формування та удосконалення професійних компетентностей учителя-словесника. Проведено чотири засідання за темами: «Сучасний урок словесності: методи та прийоми навчання», «Сучасний урок словесності: типологія уроків, форми проведення занять», «Методика аналізу художнього твору в шкільному курсі літератури», «Аналіз уроку як цілісної складної педагогічної системи». Учасники школи були активними слухачами теоретичних блоків засідань та діяльними співучасниками практичних занять.

9 жовтня 2014 року відбулося чергове засідання з теми: «Урок – основний аспект навчально-виховного процесу. Самоаналіз уроку». Опрацьовано теоретичні питання:

сучасний урок словесності: методичний аспект;

домінантні елементи структури уроку;

епіграф та його роль у виборі шляхів, методів та прийомів  реалізації теми уроку;

освітньо-виховна мета уроку: навчальний, розвивальний та виховний аспекти;

етапи реалізації уроку: підготовка, проведення, самоаналіз.

Практична частина засідання – віртуальна майстерня вчителя – передбачала перегляд конкурсного уроку світової літератури на тему: «Шлях до відродження головного героя» за твором Оскара Уайльда «Хлопчик-зірка». Молоді фахівці, працюючи в групах, продемонстрували на практиці попередньо набуті знання, проаналізувавши урок за такими видами аналізу як педагогічний, аспектний, компонентний, психологічний.

В наступному році школа продовжить роботу.

1

3

4

8

Додати коментар

Захисний код
Оновити