На сайті:

На сайті 76 гостей та відсутні користувачі

УЧИТЕЛЕМ СТОЇТЬ СУСПІЛЬСТВО І ДЕРЖАВА

02.10.14

IMG 4927 12 жовтня освітяни Прикарпаття зібралися на урочистостях нагоди Дня працівників освіти. Серед них – викладачі вищих навчальних закладів та закладів професійно-технічної освіти, методисти, учителі і вихователі, керівники навчальних закладів, ветерани педагогічної праці, заслужені вчителі України, переможці й лауреати Всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

– Цей день – особлива нагода привітати Вас, шановні освітяни, і подякувати за те, що виконуєте надзвичайно відповідальну справу – виховуєте щирих патріотів і гідних громадян нашої держави, – такими словами Максим Дойчик, директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації відкрив святкове дійство. Він висловив вдячність героям, зокрема і педагогам, які поклали життя на вівтар свободи, задля України. Серед них – Роману Гурику, студенту філософського факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання, покладанням квітів до могил найкращих синів Івано-Франківщини, які загинули на Майдані та в зоні АТО. Згадали також прикарпатських освітян, котрі сьогодні мужньо захищають рідну землю.

В урочистостях взяв участь Олександр Сич, Віце-прем’єр-міністр України. У своєму вітальному слові він наголосив на пріоритетності освіти у розвитку суспільства, формуванні людини та громадянина, закладанні основ моральних цінностей.

– Ми повинні пам’ятати, що Учителем стоїть суспільство і держава. За всі роки незалежності ще не було такого складного свята, як нинішнє, коли ми змушені виборювати своє право жити у незалежній, вільній державі. Зараз ми особливо бачимо, наскільки важливою є освіта, патріотичне виховання. Сьогодні ми стаємо свідками, як ті, що ще вчора сиділи за партами і слухали наші уроки чи лекції, стають героями.

Олександр Сич вручив державну нагороду – почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» Василю Грещуку, доктору філологічних наук, професору Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Олег Гончарук, голова обласної державної адміністрації, та Василь Скрипничук, голова обласної ради привітали освітян з професійним святом та нагородили найвищою педагогічною відзнакою в області – премією імені Мирослава Стельмаховича:

Любомиру Калуську, доцента кафедри педагогіки та психології Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;

Михайла Косила, директора Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді;

Івана Холошнюка, директора Яремчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Яремчанської міської ради;

Віталія Півторака, учителя української мови і літератури Калуської гімназії.

Відзнакою обласної державної адміністрації та обласної ради – медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» – пошановані:

Михайло Голянич, професор кафедри філософії та соціології філософського факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника;

Богдан Казимирів, директор Центру професійно-технічної освіти № 1 м. Івано-Франківська;

Володимир Козьменчук, начальник відділу освіти Косівської районної державної адміністрації;

Наталія Куриндаш, учитель фізики Івано-Франківського фізико-технічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради;

Любов Холоденко, директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 м. Івано-Франківська;

Степан Чеховський, проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу;

Михайло Яремків, директор Рогатинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франквіської обласної ради.

Ще 22 педагогічних працівниківнагородили грамотами голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради.

У рамках заходу також відзначили переможців і лауреатів обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2014» (усього 25 педагогів).

Святкового настрою додали художні колективи навчальних закладів області. Справжнім подарунком для освітянської родини стали виступи Михайла Ровенка, вчителя Яремчанської школи № 1, Віктора Римара, завідувача лабораторією дисциплін естетичного циклу ОІППО, Юрія Яремчука, учителя Бабченського НВК Богородчанського району, Михайла Кривеня, народного артиста України, професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

IMG 4927

IMG 4945

IMG 4934

IMG 4939

IMG 4965

IMG 4969

Додати коментар

Захисний код
Оновити