На сайті:

На сайті 156 гостей та відсутні користувачі

Відбулося методичне об’єднання «Організація та зміст логопедичної роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби»

19.05.14

SAM 2628 115 травня 2014 року на базі Долинського дитячого будиноку «Теплий дім» Івано-Франківської обласної ради відбулося методичне об’єднання «Організація та зміст логопедичної роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби» для логопедів шкіл-інтернатів обласного підпорядкування.

Досвідом роботи Долинського дитячого будинку «Теплий дім» з означеної проблеми поділилась   Гошовська У.В. заступник директора з навчальної роботи.

В роботі методичного об’єднання взяла участь Опалко І. М., головний спеціаліст відділу загальної середньої освіти департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, яка звернула увагу на актуальні питання щодо організації навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в умовах школи-інтернату.

До уваги часників методичного об’єднання було запропоновано відкриті заняття:

з дітьми дошкільного віку із затримкою психічного розвитку «Подорож на весняну галявину» (Круліковська Р. В., вчитель-логопед);

із дітьми дошкільного віку з вадами розумового розвитку «На бабусиному подвір’ї» (Гошовська У. В., вчитель – дефектолог) ;

з вихованцями шкільного віку «Диференціація звуків [с], [ш]» (Копищинська Г.Л. вчитель-логопед);

а також відвідали індивідуальне заняття «Свійські тварини» (Заремба І. М., вчитель-логопед).

Педагоги дитячого будинку Гошовська У.В., Заремба І. М. провели майстер-клас «Створення ситуації успіху з дітьми з особливими освітніми потребами», залучивши до роботи учасників методичного об’єднання.

Під час методичного діалогу учасники методоб’єднання напрацювали навики з роботи над артикуляційною моторикою за допомогою логоритмічних вправ і мовних ігор, автоматизації звука [ж] в ізольованій вимові, автоматизації вивчених звуків, диференціації звуків [с], [ш], та накреслити шляхи співпраці між учасниками корекційно-розвивального процесу в логопедичній групі.

SAM 2630

SAM 2577

SAM 2591

SAM 2618

SAM 2628

Додати коментар

Захисний код
Оновити