На сайті:

На сайті 114 гостей та відсутні користувачі

Обласний семінар практичних психологів закладів інтернатного типу

15.05.14

fggfgfjgjhjjjkj 111114 травня 2014 року на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар практичних психологів на тему «Робота психолога з розв’язання конфліктів у педагогічному колективі».

Проблема взаємодії учасників педагогічного процесу набуває все більшого значення для сучасної школи. Породжена вона динамічним розвитком суспільства, зміною соціальних орієнтирів, що поглиблює проблему поколінь, ускладнює стосунки вчителів та учнів, учителів між собою та з адміністрацією. Важливу роль у профілактиці та розв’язанні конфліктів серед педагогів відіграє психологічна служба. Тому метою семінару було поглибити знання фахівців психологічної служби про специфіку конфлікту як одного з явищ комунікації, навчитися конструктивно вирішувати конфліктні ситуації, сфокусувати уваги на формах та методах роботи психолога з метою попередження педагогічних конфліктів, як необхідної умови формування безпечного середовища у школах.

Тетяна Глуханюк, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи ознайомила присутніх із основними формами і методами роботи практичного психолога з профілактики та розв’язання конфліктів серед педагогів.

Про відновні підходи до залагодження конфліктних ситуацій у навчально-виховному процесі розповіла присутнім методист ОЦППСР Лілія Крикун.

На тренінговому занятті, який провела Любов Кирилецька, практичний психолог Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості, практичні психологи мали змогу відпрацювати свої вміння та навички конструктивного розв’язання конфліктів, на конкретних прикладах розглянули моделі поведінки в конфліктних ситуаціях.

В ході підсумкового круглого столу учасники семінару виробили алгоритм роботи психолога з розв’язання конфліктів у педагогічному колективі.

 fhdfhfhgfhgf

fggfgfjgjhjjjkj

vbvcbfghg

 

wewrwrewreertrt

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити