На сайті:

На сайті 106 гостей та відсутні користувачі

Методичне забезпечення нових освітніх Держстандартів

29.04.14

Відповідно до річного плану роботи інституту 24 квітня 2014 року на базі РМК відділу освіти Косівської райдержадміністрації відбувся семінар завідувачів районних (міських) методичних кабінетів (методичних центрів) з теми «Методичний супровід упровадження нових Державних стандартів у закладах освіти».

Керували та спрямовували роботу секції:

Ірина Гаврилюкпроректор ОІППО;

Ольга Нижник - завідувач лабораторії управління та організації освіти;

Алла Дутчакзавідувач відділу координації роботи з методичними службами області

Метою даного засідання було розроблення алгоритму діяльності Р(М)МК (МЦ) з формування готовності педагогічних кадрів до роботи в умовах нових освітніх Державних стандартів.

Через різноманітні форми роботи (науково-методичне інформування, презентація досвіду роботи, науково-методичне консультування, робота в групах, методичний аукціон) учасники семінару ознайомились з новими нормативно-правовими документами, які забезпечують діяльність навчального закладу, проаналізували шляхи впровадження нових Державних стандартів дошкільної, початкової, базової і повної загальної середньої освіти на 2013-14 навчальний рік.

Перед учасниками виступила І.Гаврилюк, яка наголосила, що методичні служби є однією з тих освітніх структур, які повинні забезпечити формування і розвиток сучасного вчителя, готового до упровадження нових освітніх Державних стандартів.

О.Нижник зупинилася на складових формування готовності керівника ЗНЗ до роботи в умовах нових Держстандартів, запропонувала алгоритм діяльності Р(М)МК (МЦ) щодо окресленої проблеми.

А.Дутчак у своєму виступі звернула увагу на результативність діяльності методичних служб області за 2013-14 навчальний рік, ознайомила з проблемою забезпечення комплексно-цільового підходу до організації науково-методичної роботи, наголосила на актуальних питаннях, які слід розглянути в ході підготовки до підготовки річних звітів.

Через різноманітні форми роботи (методичний аукціон, презентацію) завідувачі Р(М)МК (МЦ) ознайомились з діяльністю Косівського РМК щодо методичного супроводу упровадження нових Держстандартів в освітній процес.

Цікавою і змістовною була презентація методичної продукції працівників РМК на методичному аукціоні з проблем:

- діагностико-прогностичний підхід до упровадження нових освітніх Державних стандартів (В.Шнайдер);

-   Моніторинг як інструмент визначення якості освіти (Л.Онуфрійчук);

-   Використання ІКТ в освітньому процесі (Н.Ємець);

-   Навчально-методичне забезпечення упровадження Держстандартів (О.Ткачук).

Директор Рожнівського НВК «Гуцульщина» О.Радиш презентувала діяльність авторської Школи молодого керівника ЗНЗ з проблеми «Формування готовності новопризначених керівників ЗНЗ до роботи в умовах нових освітніх Держстандартів».

Підсумком засідання стало розроблення алгоритму діяльності Р(М)МК (МЦ) щодо формування готовності педагогічних кадрів до роботи в умовах нових освітніх Державних стандартів.

Учасники семінару висловили вдячність за практичну спрямованість навчання, подали свої пропозиції щодо планування наступних засідань.

Алла Дутчак, методист лабораторії управління та організації освіти

Додати коментар

Захисний код
Оновити