На сайті:

На сайті 87 гостей та відсутні користувачі

У фокусі дошкілля області – нова комплексна програма розвитку, навчання і виховання дітей «Соняшник»

25.03.14

DSC 0325 111120 березня цього року на базі ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Болехівської міської ради пройшов обласний постійно діючий семінар працівників відділів/управлінь освіти райдержадміністрацій/ міськвиконкомів, відповідальних за дошкільну освіту.

З вітальним словом та побажаннями плідної роботи звернувся до учасників семінару Ігор Герецький, заступник міського голови.

Наталія Лугова, завідувач ММЦ, ознайомила гостей семінару з основними складовими освітнього простору Болехівщини та координацією діяльності міських методичних структурних формувань педагогічних працівників.

Ключовою темою для обговорення в ході роботи виступила «Комплексна програма розвитку, навчання і виховання дітей дошкільного віку «Соняшник» як засіб реалізації Державного стандарту дошкільної освіти». Автор програми, кандидат педагогічних наук, доцент Івано-Франківського ОІППО Любомира Калуська уточнила окремі аспекти змісту програми «Соняшник» та ознайомила присутніх із навчально-методичним забезпеченням й особливостями її реалізації у навчально-виховному процесі з дітьми дошкільного віку. Наталія Бабій, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ОІППО, запропонувала алгоритм підготовки та проведення прес-конференції як дієвого засобу формування готовності педагогів ДНЗ до упровадження авторської програми.

Окрім того, господарі семінару представили досвід роботи зі створення у дошкільних навчальних закладах та групах дітей при загальноосвітніх навчальних закладах сприятливих умов для розвитку, виховання і навчання дітей старшого дошкільного віку. Олександрою Филик, методистом з дошкільної освіти міста, презентувалася система роботи задля забезпечення ефективного науково-методичного супроводу діяльності вихователів старших дошкільних груп при ДНЗ і ЗНЗ в світлі вимог нового Державного стандарту дошкільної освіти.

У процесі тренінгового заняття (Світлана Андрусишин, соціальний педагог Поляницької ЗОШ І-ІІІ ст.) учасники семінару мали змогу обговорити організаційно-педагогічні умови становлення дошкільної зрілості у дітей, зосередившись на окремих її складових (соціальна, інтелектуальна та емоційно-вольова зрілість). Методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ОІППО Людмила Мінда, привернула увагу до питання формування готовності дошкільника до опанування читанням і письмом, що є одним із дискусійних на етапі старшого дошкільного віку.  

Практичний досвід реалізації завдань розвитку та виховання дошкільників було продемонстровано під час проведення заняття з дітьми старшого дошкільного віку на тему «Весна пробуджує природу» (Наталія Чулупин, вихователь групи дітей старшого дошкільного віку при ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м. Болехова), а також відкритого заходу «Поклін тобі, Тарасе!» з нагоди 200–річчя від дня народження Тараса Шевченка (педагоги ДНЗ «Веселка» м. Болехова, родини вихованців).

Розмаїттям технік образотворчої діяльності, оригінальністю задумів, незвичністю дібраних матеріалів привертала увагу гостей виставка творчих робіт дітей та педагогів системи дошкільної освіти, коротке представлення якої здійснила вихователь групи дітей старшого дошкільного віку ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м. Болехова Тетяна Бублич.

DSC 0454

DSC 0455

DSC 0436

DSC 0433

DSC 0414

DSC 0341

DSC 0325


Коментарі  

 
+2 #1 VITALIA 26.03.2014, 09:22
Вітаю всіх працівників дошкілля та дошкільнят з новою програмою. Щиро дякую Любомирі Василівні за її неутомну працю.
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити