На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Освітяни Прикарпаття виборюють звання «Учитель року»

25.12.13

IMG 2429 1Уже 19-й рік поспіль проводиться обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року». Урочисте відкриття відбулося 25 грудня ц. р. в актовій залі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Цьогоріч за почесні титули змагатимуться 75 освітян краю. Відтак учасники матимуть можливість продемонструвати свої методики викладання та презентувати журі конкурсу власний досвід роботи з учнями.

Відкрив свято та привітав усіх присутніх заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Будзак. Ректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Зуб’як здійснив презентацію конкурсних номінацій.

Далі до вітального слова запросили заступника голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Зінаїду Болюк.

– Учитель – це та людина, яка після батьків здійснює виховний процес наших дітей, тому вкрай важливо проводити такі конкурси, адже це дає можливість побачити себе очима інших. Сподіваюся, що ви достойно представлятимете свій район і реалізуєте свої можливості, а ми, у свою чергу, морально і матеріально стимулюватимемо це, – зазначила Зінаїда Андріївна.

Також до вітань долучилися й перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький; голова обкому профспілки працівників освіти і науки України, Мирослав Габорак; перший заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Володимир Дутчак; лауреат заключного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013» Ігор Вітюк; член журі обласного туру в номінації «Директор школи», заслужений учитель України Анатолій Савчук; наймолодший учасник обласного туру Олег Калиновський, учитель трудового навчання Марківської загальноосвітньої школи Коломийської районної ради.

Змагатимуться учасники конкурсу у п’яти номінаціях - «Директор школи», «Початкові класи», «Світова література», «Географія» та «Трудове навчання».

На учасників освітніх змагань очікують шість конкурсних випробувань, які і покажуть, хто буде кращим педагогом в області. Учителі проведуть урок, пройдуть тестування з фахової майстерності та захистять власні педагогічні ідеї.

Особливістю проведення цьогорічного конкурсу є запровадження нових конкурсних випробувань. Зокрема, «Створення презентації досвіду», адже вчителю важливо вміти структурувати інформацію, оформлювати її, використовувати авторські ілюстрації, дотримуватись єдиного стилю та оригінальності та сприяти оптимізації навчального процесу.

Ще одне нове випробовування – «Інтернет-ресурс» передбачає ознайомлення з новими технологіями, методиками й авторськими напрацюваннями, що втілюються на практиці.

А от яке перше враження формується про вчителя, як можна розповісти про свої таланти чи креативність - журі конкурсу дізнається після проведення учасниками «Самопрезентації».

Нагадаємо, що фінали всеукраїнського конкурсу відбуватимуться в невеличких містах, а не в обласних центрах, як раніше. Таким чином найкращого «Учителя початкових класів» назвуть у Золотоноші Черкаської області, «Трудового навчання» – в Білій Церкві Київської області, «Світової літератури» – в Білгород-Дністровську Одеської області, «географа» – в Первомайську Миколаївської області. «Директора школи» обиратимуть у Олександрії Кіровоградської області.

За підсумками обласного туру переможці кожної номінації представлятимуть Прикарпаття на заключному етапі Всеукраїнського конкурсу, який відбудеться у березні 2014 року.

IMG 2445

IMG 2441

IMG 2433

IMG 2426

IMG 2448

IMG 2429


Додати коментар

Захисний код
Оновити