На сайті:

На сайті 95 гостей та один учасник

Молодь плекає рідне слово

23.12.13

IMG 3590 1ІІI етап Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика зібрав кращих знавців української мови з усієї області. Так, 22 грудня ц. р на базі навчального корпусу обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 180 юнаків та дівчат утверджували статус рідної мови.

14-й рік поспіль конкурс заохочує молодь до поглибленого й усебічного вивчення найріднішого, є уроком, натхненням для дітей та дорослих у справі піднесення престижу української мови.

З добрими побажаннями високих результатів перед учнями виступили заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Марія Мрічко; головний спеціаліст департаменту Наталія Пігач; голова журі Наталія Уманців.

Щорічно захід проходить у декілька етапів – від районного до всеукраїнського – як творче змагання молоді, яка має певний рівень знань не тільки в межах навчальної програми, а й історії розвитку української мови, а також демонструє творчий підхід до розв’язання мовних проблем. У ньому беруть участь школярі 3–11 класів, що засвідчує з їхнього боку особливу увагу й інтерес.

У січні 2014 року 27 переможців обласного етапу візьмуть участь у загальнонаціональному етапі та виконуватимуть завдання, підготовлені Міністерством освіти і науки України та Лігою українських меценатів. На урочистому святі-зустрічі учні, які зайняли І, ІІ, ІІІ місця, будуть нагороджені дипломами Ліги меценатів. А з ініціативи департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації переможці та вчителі, котрі їх підготували, отримають цінні подарунки.

Довідково

Конкурс імені Петра Яцика вже давно став видатною культурно-освітньою подією не лише в Україні, але в усіх державах світу, де живуть українці, які плекають рідне слово, дбають про нашу духовність і культуру. Великої поваги заслуговують його засновники та організатори, зокрема українські меценати, вчені, письменники, діячі культури.

Зокрема, Петро Яцик, як патріот, уперше виступив з пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді і зробив вагомий внесок у його фінансування. Цю ідею підтримала Ліга українських меценатів, що об’єднує представників бізнесу з багатьох країн світу. Вони надали спонсорську підтримку у проведенні конкурсу та нагородженні його переможців.

Перший Міжнародний конкурс знавців української мови було проведено 2000 року. За рішенням Ліги українських меценатів йому було присвоєно ім’я Петра Яцика.

IMG 3599

IMG 3572

IMG 3600

IMG 3605

IMG 3597

IMG 3592

IMG 3586

IMG 3583

IMG 3608


 

Коментарі  

 
0 #1 Галина 26.12.2013, 15:20
Напишіть результати конкурсу ім.П. Яцика
Цитата
 
 
0 #2 Administrator 27.12.2013, 10:41
результати тут ippo.if.ua/.../...
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити