На сайті:

На сайті 98 гостей та відсутні користувачі

Слово Великого Кобзаря об’єднує молодь

09.12.13

IMG 3555 5555У рамках підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка 8 грудня ц. р. у навчальному корпусі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний етап ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Даний конкурс став святом рідного слова, можливістю перевірити свої знання і сили, самореалізуватися, відчути причетність до великої когорти шанувальників творчості Кобзаря.

Так, цьогоріч у мовно-літературних змаганнях виступило 140 учасників – переможців ІІ етапу (міського, районного). Серед них – вихованці 5–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі Івано-Франківського ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості та Івано-Франківського фізико-технічного ліцею-інтернату.

Перед виконанням завдань молодь привітали й налаштували на успіх заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Дутчак; заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Іван Будзак; головний спеціаліст департаменту Наталія Пігач; голова журі Наталія Уманців.

Творчі роботи передбачали теми, пов’язані з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко.

Конкурс проводиться як щорічний загальнонаціональний та міжнародний захід, спрямований на підвищення рівня знань з української мови і літератури, примноження інтелектуального потенціалу і підтримки обдарованої учнівської молоді та є одним із наймасовіших учнівських конкурсів у державі. За ним – майбутнє України.

Завершальний етап конкурсу, учасники якого представлятимуть усі регіони України, відбудеться у лютому 2014 року. Найкращим творцям художнього слова з числа учнівської та студентської молоді та їхнім наставникам будуть вручені дипломи, нагороди та цінні подарунки.

IMG 3555

IMG 3539

IMG 3538

IMG 3541

IMG 3553

Коментарі  

 
+7 #1 adflkfkl 10.12.2013, 16:47
коли будуть оголошені результати?
Цитата
 
 
+1 #2 Administrator 13.12.2013, 08:21
Результати тут: ippo.if.ua/.../...
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити