На сайті:

На сайті 138 гостей та відсутні користувачі

Відбулося заняття слухачів постійно діючого семінару

18.11.13

IMG 8991 1111Інноваційні зміни, що відбуваються в системі освіти, спонукають керівників, педагогів, методичні служби до творчих пошуків сучасних підходів, технологій, прогресивних форм та методів національного виховання, провідною тенденцією якого стає формування системи ціннісного ставлення особистості до соціального і природного довкілля та самої себе. На це акцентується увага освітян в Основних орієнтирах виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України (2011 р.).

У сучасних умовах важливого значення набуває якість і ефективність виховного процесу, головним критерієм якого є рівень вихованості людини.

Нещодавно на базі Богородчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Богородчанської районної ради відбулося заняття слухачів постійно діючого семінару методистів районних (міських) методичних кабінетів (центрів), відповідальних за виховну роботу. Тема: “Моніторинг ефективності виховної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах: теорія та практика”.

Про розвиток системи освіти Богородчанщини та її науково-методичне забезпечення розповів присутнім завідувач районним кабінетом В.Мельник, який підкреслив, що методичні досягнення є результатом злагодженої діяльності колективу та співпраці з обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Із моделлю “Школи розвитку та самовизначення” ознайомила учасників семінару директор Богородчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 У.Битківська, яка очолює заклад понад 20 років, що отримав визнання не лише в області, а і в Україні.

Тему “Теоретичні основи моніторингу якості освіти і виховної діяльності навчального закладу” розкрила старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій ІФОІППО Л.Келембет, зосередивши увагу на сутності, меті, завданнях, структурі моніторингу виховання, об’єктах та критеріях.

Завідувач лабораторії національного виховання ІФОІППО О.Фляк виступила з методичними порадами щодо організації, проведення та використання результатів моніторингових досліджень.

Учасники семінару відвідали заняття школи “Вчись вчитися”, яке провела з учнями 7-А класу учитель математики, класний керівник Л.Дерев’янко та захід краєзнавчо-пошукового клубу “Живиця” “Живиця живить серце і душу” (класний керівник 6-А класу, учитель історії О.Левицька).

Досвідом моніторингу виховної роботи як засобу успішної реалізації виховної системи школи та використання моніторингових досліджень у практичній діяльності поділилися методист Богородчанського районного методичного кабінету Г.Клибус і заступник директора з виховної роботи Т.Малеш.

Присутні ознайомилися з презентацією моделі виховної системи “Школи розвитку та самовизначення”, яку представила переможець обласного конкурсу “Модель виховної системи загальноосвітнього навчального закладу” Т.Малеш та виховної системи класу “Мій життєвий проект”, автором якої є переможець Всеукарїнського конкурсу “Класний керівник року” (2012 р.) Р.Лапко, класний керівник 8-А класу. Результатом їх упровадження є досягнення вихованців закладу та їх наставників.

Учасники семінару висловили вдячність керівникам, організаторам за надану можливість познайомитися з досвідом роботи педагогічного колективу щодо здійснення національного виховання дітей та учнівської молоді, використання інноваційних педагогічних технологій у виховному процесі, визначення результативності роботи на основі моніторингових досліджень.

IMG 8982

IMG 9015

IMG 9001

IMG 8991

IMG 9003

IMG 9007

IMG 9004

Додати коментар

Захисний код
Оновити