На сайті:

На сайті 100 гостей та відсутні користувачі

Професійне свято освітян

04.10.13

IMG 0656 22Понад 400 освітян Прикарпаття зібралися в залі Івано-Франківської обласної філармонії на урочистоті з нагоди Дня працівників освіти. Серед них представники освітніх установ: професори і доценти, кращі викладачі вищих навчальних закладів та професійно-технічної освіти, методисти, учителі і вихователі, керівники навчальних закладів, ветерани педагогічної праці, заслужені вчителі України, «відмінники освіти України», переможці й лауреати Всеукраїнського конкурсу «Учитель року», сім’ї-династії освітянської ниви.

«Місія вчителя, насамперед, – бути носієм державницької ідеології. У всі часи і народи роль вчителя є величною у формуванні людини, адже він вчить етики, моральних стосунків, цінити прекрасне, дає знання, які пригодяться для особистого і державного блага. У цей день ми вкотре потверджуємо роль педагога і наголошуємо на його заслугах у процесі здобуття якісної освіти», – такими словами Зінаїда Болюк, заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації – начальник управління освіти і науки відкрила святкове дійство.

На свято завітали почесні гості: Михайло Вишиванюк, голова обласної державної адміністрації та Олександр Левицький, перший заступник голови обласної ради, які привітали представників освітянської галузі та нагородили обласною педагогічною премією імені Мирослава Стельмаховича наступних педагогічних та науково-педагогічних працівників:

Володимира Костіва, професора кафедри соціальної педагогіки, директора Навчально-наукового центру «Педагогіка і психологія вищої освіти» Інституту вищої освіти НАПН України і Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидата педагогічних наук;

Дмитра Бахматюка, директора Калуської гімназії Калуської міської ради;

Колектив авторів:

Лілію Сачовську, заступника начальника відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації;

Людмилу Мінду, методиста лабораторії дошкільної та початкової освіти Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;

Тетяну Борисович, вихователя-методиста (за посадою) загальноосвітньої школи-садка І ступеня № 6 виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради – медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» та грошових премій удостоєні:

Світлана Вихристюк, директор Турківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Коломийської районної ради;

Марія Грицан, начальник управління освіти виконкому Коломийської міської ради;

Росина Іваночко, учитель історії Української гімназії №1 Івано-Франківської міської ради;

Олександра Табачин, учитель біології Павлівського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – дошкільний навчальний заклад» Тисменицької районної ради;

Софія Томенчук, директор Івано-Франківського державного коледжу технологій та бізнесу.

У вітальному слові Михайло Васильович зазначив: «Ставився, ставлюся і буду ставитись до вчителя як до людини святої професії. Обласна влада завжди цікавиться проблемами освітян, тому в силу своїх можливостей робить усе для того, щоб вчителі мали добрі умови праці й отримували відповідну платню».

До вітань також долучилися й Володимир Дутчак, заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації; Дмитро Дзвінчук, голова постійної комісії з питань освіти і науки обласної ради, доктор філософських наук, професор; Мирослав Габорак, голова обкому профспілки працівників освіти і науки України. Вони нагородили 53 педагогічних працівників грамотами голів облдержадміністрації та облради й грошовими преміями; 27 – спільними грамотами департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації і обкому профспілки працівників освіти і науки України та грошовими преміями; 48 – грамотами департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації і грошовими преміями. Шістьох голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення за підтримку освітянської галузі було нагороджено подяками департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та цінними подарунками.

Після церемонії нагородження відбувся святковий концерт. Справжнім подарунком для освітянської родини стали виступи: Михайла Кривеня, Народного артиста України, Ярослава Борути, заслуженного артиста України, тріо бандуристів обласної філармонії та інших аматорських колективів Прикарпаття.

IMG 0656

IMG 1698

IMG 1711

IMG 1714

IMG 1697

IMG 1717

IMG 1718

IMG 1710

Додати коментар

Захисний код
Оновити