На сайті:

На сайті 128 гостей та відсутні користувачі

Проведено обласний семінар методистів методичних кабінетів, інформаційно-методичних центрів відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій та міськвиконкомів, відповідальних роботу груп продовженого дня

12.09.13

05 вересня 2013 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в рамках обласної серпневої конференції «Розбудова регіональної системи освіти в умовах реалізації Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року» проведено обласний семінар методистів методичних кабінетів, інформаційно-методичних центрів відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій та міськвиконкомів, відповідальних роботу груп продовженого дня.

Мета семінару – напрацювати методичні рекомендації науково-методичного супроводу організації навчально-виховного процесу в групах продовженого дня у 2013/2014 н. р.

Особливу увагу було приділено питанням нормативно-правового забезпечення діяльності груп продовженого дня загальноосвітніх навчальних закладів області, які розкрили Іван Будзак, заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Роман Зуб’як, ректор ІФОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент.

На питанні створення безпечних умов організації навчально-виховного процесу в групі продовженого дня акцентувала увагу присутніх Галина Дмитрів, методист лабораторії управління та організації освіти. Світлана Сміх, старший викладач кафедри педагогіки та психології розкрила сутність педагогічного керівництва самопідготовкою як важливою формою організації навчально-виховного процесу у групі продовженого дня.

Під керівництвом Наталії Глинянюк, старшого викладача кафедри педагогіки та психології, учасники семінару опрацювали у групах психолого-педагогічні діагностики щодо виявлення рівня ціннісних ставлень молодших школярів.

Також презентовано модель плану виховної роботи вихователя групи продовженого дня «Орієнтир вихователя», який рекомендовано для практичного використання впродовж 2013-2014 н.р.

У ході роботи семінару було проаналізовано висловлені пропозиції та ухвалено рекомендації.

IMG 1379 1

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити