На сайті:

На сайті 77 гостей та відсутні користувачі

ВШАНОВУЄМО ТАЛАНОВИТУ МОЛОДЬ

03.06.13

IMG 0946 jgjghjУже 10 рік поспіль з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у великій сесійній залі обласної державної адміністрації відбулось обласне свято-зустріч «Ми – надія твоя, Україно!».

Обдарованих дітей, які на всеукраїнському рівні досягли найвищих результатів у конкурсах, олімпіадах, турнірах та інших змаганнях, вітали: Михайло Вишиванюк, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації; Остап Дзеса, заступник голови обласної ради; Сергій Дерев’янко, директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації; Зінаїда Болюк, заступник директора департаменту, начальник управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, а також керівництво вищих навчальних закладів області.

Цьогоріч на святі-зустрічі обдарована учнівська молодь та їх наставники нагороджувались дипломами, грамотами, грошовими преміями та цінними подарунками (планшетними комп’ютерами, книгами з творами Великого Кобзаря, DVD-дисками з презентаційним збірником «Ми – надія твоя, Україно!» та пам’ятні футболки з логотипом свята). Серед них юнаки та дівчата, які посіли призові місця на Всеукраїнському рівні у предметних олімпіадах, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, Всеукраїнських та Міжнародних екологічних програмах і проектах, конкурсах юних техніків, конкурсах професійної майстерності, Всеукраїнських конкурсах-фестивалях художньої самодіяльності, Всеукраїнських та Міжнародних екологічних програмах і проектах, Всеукраїнських туристсько-краєзнавчих експедиціях, історико-географічних експедиціях учнівської та студентської молоді, чемпіонатах України з різних видів спорту. Переможці інтелектуальних змагань всеукраїнського рівня з 2003 року щомісячно впродовж року отримуватимують стипендію голови обласної державної адміністрації і голови обласної ради у розмірі стипендії студента-відмінника вищого навчального закладу ІІІ–ІV рівня акредитації. Цього року таку стипендію буде призначено 62 переможцям олімпіад та 32 переможцям конкурсу-захисту МАН. Учителі, котрі їх підготували впродовж року отримуватимуть з місцевих бюджетів доплату до заробітної плати у розмірі до 50%.

Також на святі за результатами Всеукраїнського конкурсу «Знай українське» відзначено Тетяну Русінкевич, ученицю 11 класу обласного ліцею-інтернету для обдарованих дітей із сільської місцевості, яка в особистому заліку виборола звання «Краща в Україні» і отримала призи від Президента Національної академії педагогічних наук України Василя Кременя та «Краща в Івано-Франківській області» від голови Донецької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Крім того, на свято було запрошено учня 11 класу Київської школи Олександра Хіврича, який став призером в особистому заліку конкурсу « Знай українське» та нагороджено подарунком від ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди.

Про високий рівень виступів представників області на всеукраїнських олімпіадах говорить і те, що учениця 11 класу Української гімназії № 1 Івано-Франківської міської ради Ірина Репетило здобула I місце у Міжнародній олімпіаді з екології в Туреччині та буде представляти Україну на Міжнародній олімпіаді з біології в Швейцарії. Учні цього ж закладу Ярослав Ерстенюк (10 клас) візьме участь у Міжнародній олімпіаді з астрономії в Литві та Антон Процюк (9 клас) буде учасником олімпіади з Античної історії в Криму.

За результатами виступів учнів на ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад наша область входить у першу десятку серед областей України. Так, 2013 року 62 учн із 102 стали переможцями. І місця здобули 8 учнів, ІІ місця – 20, ІІІ місця – 34.

Найбільше перемог здобули учні навчальних закладів міста Івано-Франківська – 35, міста Калуша – 13, Долинського та Надвірнянського районів по 7 перемог.

Серед закладів нового типу відзначились: Українська гімназія № 1 Івано-Франківської міської ради (14 учнів-переможців); Калуська гімназія Калуської міської ради (9 учнів); обласний фізико-технічний ліцей-інтернат Івано-Франківської обласної ради та Івано-Франківська спеціалізована школа № 5 з поглибленим вивченням німецької мови Івано-Франківської міської ради (по 7 учнів); Долинський природничо-математичний ліцей та Надвірнянський ліцей Івано-Франківської обласної ради (по 6 учнів); Івано-Франківський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей із сільської місцевості Івано-Франківської обласної ради (5 учнів).

Загалом у цьогорічному святі «Ми – надія твоя, Україно!» взяли участь 134 учнів та 141 педагогічний працівник. Аналогічні заходи в рамках програми «Обдаровані діти» відбуваються у містах і районах області, а це підтверджує належну увагу до талановитої молоді як з боку обласної державної адміністрації, обласної ради, так і місцевих органів влади.       

IMG 0934

IMG 0942

IMG 0910

IMG 0925

IMG 0946

IMG 0932

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити