На сайті:

На сайті 320 гостей та відсутні користувачі

Навчаємо молодих методистів

22.04.12

Система післядипломної освіти неможлива без забезпечення її кваліфікованими методичними кадрами, власне, «педагогами дорослих», які мають уявлення про реальний стан професійного зростання педагогічних працівників, бачення перспектив їх розвитку.

Професіоналізм методичних кадрів є однією з передумов підвищення ефективності навчально-виховного процесу та профкомпетентності педагогічних кадрів.

З метою підвищення рівня профмайстерності працівників методичних служб, 17 квітня 2013 року відповідно до плану ОІППО та Програми формування готовності педагогічних працівників до роботи з обдарованими дітьми відбулося засідання «Школи молодого методиста» з теми «Планування роботи методиста: проектний підхід».

У засіданні взяли участь 12 методистів Р(М)МК (МЦ), стаж методичної роботи яких до 3 років. Засідання провели Алла Дутчак, завідувач відділу координації роботи з методичними службами області та Оксана Микитин, директор регіонального центру інституту обдарованої дитини.

Перед учасниками засідання були поставлені завдання:визначити «проблемне поле», діяльності працівників методичних служб щодо організації науково-методичної роботи з педагогічними працівниками;ознайомити з системою планування роботи методиста;проаналізувати типові помилки методистів при організації науково-методичної роботи;ознайомити з системою роботи методиста з обдарованими учнями;напрацювати модель організації роботи методиста;розробити алгоритм річного планування роботи.

Засідання проводилося у формі «мозкового штурму», методичного практикуму. Учасники засідання ознайомилися з вимогами до планування роботи методиста, орієнтовною моделлю річного плану методиста, особливостями використання проектного підходу у плануванні діяльності. Молоді методисти взяли участь у тренінгу «Упровадження проектів у  систему роботи з обдарованими дітьми».

У ході методичного практикуму учасники засідання склали алгоритм річного плану роботи методиста, розробили модель організації його роботи.Учасники обласної школи молодого методиста отримали інформаційно-методичні матеріали для використання у практичній діяльності.

Додати коментар

Захисний код
Оновити