На сайті:

На сайті 184 гостей та відсутні користувачі

Відбулось засідання міжшкільного методичного об’єднання учителів-логопедів шкіл-інтернатів обласного підпорядкування

26.03.13

IMG 1823__22221 березня 2013 р. на базі Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів №2 Івано-Франківської обласної ради відбулось засідання міжшкільного методичного об’єднання учителів-логопедів шкіл-інтернатів обласного підпорядкування на тему: «Подолання загального недорозвинення мовлення школярів через дидактичну гру».

Метою засідання було вироблення методичних рекомендацій щодо використання дидактичних ігор під час роботи учителя-логопеда при постановці звуків [Ш] і [Ж]; розширення методичного банку логопедичних прийомів за рахунок застосування сурдопедагогічних методів роботи та особливостей формування звуковимови і лексико-граматичної сторони мовлення у дітей з вадами слуху.

Методист лабораторії управління та організації освіти ОІППО Наталія Шеремета висвітлила питання корекційної складової як необхідної умови ефективної взаємодії «учитель-учень» у спеціальних школах-інтернатах.

Оксана Волошин, завідувач відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти ОІППО, ознайомила з планом роботи засідання, брала участь у виробленні методичних рекомендацій щодо використання дидактичних ігор під час роботи логопедів.

Учитель-дефектолог Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів №2 Олег Кондратович, провів фронтальне заняття з розвитку слухового сприймання та формування вимови у 2 класі.

Наталія Поліщук, учитель-сурдопедагог на індивідуальному занятті з формування вимови та розвитку слухового сприймання продемонструвала повний комплекс сурдопедагогічної роботи від формування звуку до роботи над текстом.

Учасники засідання за «круглим столом» виробили методичні рекомендації щодо застосування  сурдопедагогічних прийомів у логопедичній практиці, деталізували прийом роботи над розвитком словника та формування зв’язного мовлення, уточнили методи роботи з розвитку просодичної сторони мовлення, а саме темпу-ритму висловлювання.

IMG 1808

IMG 1821

IMG 1823

Додати коментар

Захисний код
Оновити