На сайті:

На сайті 162 гостей та відсутні користувачі

Всеукраїнський конкурс «Вихователь року» стартував

26.03.13

IMG 0564_22222З 25 по 29 березня цього року в області проходить ІІ тур Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів «Вихователь року». За повноцінною програмою (очний та заочний тури) конкурс проводиться вперше: у 2012 році на всеукраїнський рівень від кожної з областей представлялися лише матеріали переможців обласних турів.

Цей захід має на меті сприяння підвищенню престижності праці вихователів дошкільних навчальних закладів, їх ролі у розвитку і вихованні дітей дошкільного віку, самореалізації й розкриттю творчого потенціалу педагогів та передбачений Державною цільовою соціальною програмою розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, яка затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 629.

У нашій області відповідно до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2008-2015 роки до участі в конкурсах професійної майстерності почергово залучені фахівці різних посад: завідувачі, вихователі-методисти (за посадою), музичні керівники, інструктори з фізичної культури, практичні психологи.  

Таким чином, за період дії Програми уже відбулося два конкурси серед вихователів дошкільних навчальних закладів (перший – у 2004 році; другий – у 2009). Досвід роботи першого переможця конкурсу – вихователя ДНЗ №10 «Катруся» м. Івано-Франківська Людмили Озорович – занесено до обласної картотеки ППД та активно популяризується на теренах області. Переможець другого обласного конкурсу – вихователь ДНЗ №16 «Орлятко» м. Коломиї Леся Піварчук – здобула звання Лауреата Всеукраїнського конкурсу в номінації «Кращий вихователь дошкільного навчального закладу», що вперше проводився у 2012 року в м. Києві.

Цьогоріч журі обласного туру конкурсу серед 19 претендентів з усіх районів та міст області обрало 10 кращих для участі в очному етапі. Відкриття очного етапу ІІ туру конкурсу відбулося 25 березня у дошкільному навчальному закладі №18 «Зернятко» Івано-Франківської міської ради.  З вітальним словом до учасників конкурсу звернулася Марія Марічко – заступник начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації, Леся Піварчук – вихователь дошкільного навчального закладу № 16 Коломийської міської ради – переможець конкурсу 2012 року, а також Тетяна Кузьменко, завідувач дошкільного навчального закладу «Зернятко». Тепло своїх маленьких сердець через пісню й танець подарували учасникам конкурсу вихованці закладу – діти від трьох до шести років.   

Упродовж тижня учасники цьогорічного конкурсу матимуть ряд випробувань: діагностику професійної компетентності, проведення відкритого заняття з дітьми, майстер-клас за змістом власного педагогічного досвіду з педагогами чи батьками дітей дошкільного віку.

Переможець обласного туру представлятиме нашу область на Всеукраїнському рівні у вересні 2013 року.

IMG 0466

 Теплі вітальні слова на адресу учасників конкурсу від заступника начальника головного управління освіти ОДА Марії Мрічко


IMG 0490

 Знайомство переможців І туру конкурсу

 

IMG 0508

 Хвилюючі моменти події 


IMG 0521

 Особливий дарунок гостям від учасників хореографічного гуртка «Дзига» 


IMG 0542

У ритмі запального танцю «Ча-ча-ча…» діти старшого дошкільного віку 


IMG 0564

Журі конкурсу «Вихователь року»


IMG 0567

Кращі з кращих

 

 

 



 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити