На сайті:

На сайті 332 гостей та відсутні користувачі

Відбувся семінар для завідувачів районних (міських) методичних кабінетів (методичних центрів) з теми «Організація активних форм методичної роботи як чинник зростання професійних компетентностей та реалізації творчого потенціалу педагогів»

28.11.12

altВідповідно до плану роботи Івано-Франківського ОІППО 21 листопада 2012 року  на базі методичного центру відділу освіти Рогатинської райдержадміністрації відбувся семінар для завідувачів районних (міських) методичних кабінетів (методичних центрів) з теми «Організація активних форм методичної роботи як чинник зростання професійних компетентностей та реалізації творчого потенціалу педагогів».

 

 

 

Керівники семінару:

  • Ірина Гаврилюк – проректор ОІППО;
  • Ольга Нижник -  завідувач лабораторії управління та організації освіти;
  • Алла Дутчак - методист лабораторії управління та  організації освіти.

 

Мета заходу: розкрити взаємозалежність активних форм методичної роботи і зростання професійної компетентності творчого педагога.

Завдання:

  • визначити «проблемне поле», основні вектори діяльності Р(М)МК (МЦ) щодо використання активних форм методичної роботи для розвитку творчого потенціалу вчителя;
  • ознайомитися з методикою використання активних форм та методів у методичній роботі  Рогатинського РМЦ;
  • розглянути основні напрями діяльності методичного кабінету (центру) з проблеми, окресленої семінаром;
  • апробувати нові активні форми методичної взаємодії.

З теми «Науково-методична робота як основний компонент неперервної освіти педагогічних кадрів» перед учасники семінару виступила І.Гаврилюк. В.Трач, начальник відділу освіти Рогатинської райдержадміністрації представив  основні складові освітнього простору Рогатинщини. Директор методичного центру Н.Лівіновська ознайомила слухачів з досвідом організації науково-методичного забезпечення навчально-виховного процесу.

Завідувачі (директори) методичних служб області взяли участь у тренінгу «Навчання дорослих в системі післядипломної освіти», який провели О. Нижник та А. Дутчак. В ході тренінгу учасники розробили алгоритм побудови програм для навчання дорослих.

Цікавими і змістовними були виступи методистів Рогатинського РМЦ І.Бандури, Р.Микитчин щодо використання активних форм в науково-методичній роботі, зокрема учасників ознайомили з методикою проведення майстер-класу та вернісажу педагогічних ідей.

Керівники Р(М)МК (МЦ) взяли участь в інтервізії, яку проводили О.Нижник  та Н.Лівіновська.

М.Генега, директор Рогатинської СЗОШ І-ІІІст. №1 ознайомила учасників семінару з аспектами організації науково-методичної роботи в навчальному закладі. Заступники директора школи Г.Шеремета, Л.Доронюк, Г.Шевчук запропонували слухачам взяти участь у методичному аукціоні, під час якого  слухачі мали можливість ознайомитись з методичними доробками учителів навчального закладу, оцінити їх актуальність і практичну спрямованість.

Практичний психолог А.Мазурик провела для учасників зустрічі тренінг «Тайм-менеджмент».

Слухачі семінару мали можливість відвідати Черченський реабілітаційний центр, ознайомитись з історичними пам’ятками м.Рогатина.

alt

alt

alt

alt

Додати коментар

Захисний код
Оновити