На сайті:

На сайті 117 гостей та відсутні користувачі

Відбулося засідання Школи молодого соціального педагога шкіл-інтернатів обласного підпорядкування на тему «Робота соціального педагога з дітьми пільгових категорій»

16.11.12

15 листопада 2012 рокуу приміщенні Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання Школи молодого соціального педагога шкіл-інтернатів обласного підпорядкування на тему «Робота соціального педагога з дітьми пільгових категорій».

Ця проблема є особливо актуальною на сьогоднішній день в контексті організації цілеспрямованої фахової допомоги соціальним педагогом дітям пільгових категорій.

Метою Школи молодого соціального педагога було розкриття сутнісного змісту поняття «пільгові категорії дітей»; визначення пріоритетних напрямів діяльності соціального педагога при здійсненні супроводу дітей пільгових категорій; розгляд основних факторів для створення сприятливого мікроклімату у шкільному середовищі для дітей пільгових категорій; окреслення шляхів залучення дітей до діяльності, яка дозволитьїм повною мірою виявити свої за­датки, якості, інтереси і створить максимально комфортні умови і мож­ливості життєдіяльності.

Лілія Крикун, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи, ознайомила з планом роботи засідання, надала інформаційно-методичне забезпечення та акцентувала увагу учасників на організації роботи з дітьми пільгових категорій.

Алла Олійник, викладач кафедри педагогіки і психології ОІППО, розповіла про психопрофілактику деструктивності в молодіжному середовищі. Зокрема, звернула увагу соціальних педагогів на те, що деструктивна поведінка дітей часто пов’язана з умовами виховання в сім’ї.

Тетяна Глуханюк, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи, розкрила зміст психологічного супроводу дітей пільгових категорій в інтернатних закладах.

Лідія Семенишин, соціальний педагог Солотвинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, охарактеризувала практичний аспект соціально-педагогічної роботи з різними видами дітей пільгових категорій.

Учасники Школи молодого соціального педагога успішно справились з поставленими завданнями. Вони ознайомилися з методикою організації цілеспрямованої фахової допомоги дітям пільгових категорій у вирішенні їх соціальних і психолого-педагогічних проблем; розглянули основні напрями допомоги дітям пільгових категорій у створенні доцільних умов розвитку дитини відповідно до її віку, індивідуальних особливостей та потреб; проаналізували факториформування компетентності соціального педагога щодо ефективної роботи з дітьми пільгових категорій.

Засідання Школи молодого соціального педагога дало можливість окреслити шляхи розв’язання проблеми надання адресної підтримки й різноманітних соціальних послуг дітям та їх сім’ям, що потрапили у важку або кризову ситуацію, але об'єктивно не володіють здатністю або втратили можливість самостійно її перебороти.

Додати коментар

Захисний код
Оновити