На сайті:

На сайті 120 гостей та відсутні користувачі

Відбулися обласні педагогічні читання з проблеми «Соціально-моральний розвиток дошкільників»

26.10.12

Відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 24 жовтня 2012 року відбулися обласні педагогічні читання з проблеми «Соціально-моральний розвиток дошкільників». Метою заходу стала актуалізація проблеми соціально-морального розвитку дітей в умовах дошкільного навчального закладу та сім’ї; визначення ефективних методів та прийомів організації навчально-виховного процесу з дошкільниками задля формування у них моральних якостей і норм поведінки.

У педагогічних читаннях взяло участь більше 60 осіб. У їх числі науковці та методисти ОІППО; працівники відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів); керівники, педагоги, практичні психологи дошкільних навчальних закладів області, слухачі курсів підвищення кваліфікації.

В ході роботи обговорювалися наступні ключові напрями реалізації проблемисоціально-морального розвитку дітей дошкільного віку:

1.     Психологічні особливості соціально-морального розвитку дошкільника

2.     Педагогічні умови формування соціальної компетентності дитини дошкільного віку

3.     Формування досвіду соціальної поведінки дітей у предметно-практичній, ігровій та комунікативній діяльності

4.     Використання засобів українознавства для соціально-морального розвитку дошкільника

5.     Соціально-моральний розвиток дитини в сім’ї як передумова її соціальної активності

6.     Вплив ЗМІ та друкованої продукції на моральне становлення дошкільника.

У своїх доповідях учасники презентували власне бачення проблеми, аналізували чинники соціального впливу на особистість дитини, умови формування позитивного досвіду поведінки дошкільника, окреслили перспективи вирішення окремих аспектів проблеми в освітньо-виховному процесі через зміст, форми, методи роботи з дітьми та батьками, а також наголосили на необхідності консолідації зусиль сім’ї, навчального закладу, інших інституцій.

Сподіваємось, що результатом педагогічних читань стане чіткий вектор основних дій кожного педагога, вибір ним ефективних технологій, методів та прийомів соціально-морального розвитку дошкільників й      творче втілення задуманого в практику.

Додати коментар

Захисний код
Оновити