На сайті:

На сайті 150 гостей та відсутні користувачі

В нашій області перебуває делегація вчителів української мови і літератури з Марамурешського повіту (Румунія).

10.09.2010

З 5 до 14 вересня ц. р. з ініціативи голови обласної державної адміністрації М. Вишиванюка в нашій області перебуває делегація у складі десяти вчителів української мови і літератури з Марамурешського повіту (Румунія).


Мета приїзду  поглиблення співробітництва, зміцнення двосторонніх взаємин у галузі освіти та партнерської співпраці між українськими й румунськими педагогами в рамках угоди про спільну роботу між Івано-Франківською облдержадміністрацією та повітовою радою Марамуреш.
У програмі 10-денного перебування  презентація освіти Прикарпаття, лекційні заняття, педпрактика на базах Богородчанської школи № 2, Калуської гімназії, Рожнівського НВК “Гуцульщина” та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Для румунських педагогів організовані екскурсії до Манявського скиту, “Літературними стежками Косівщини”, до музеїв Степана Бандери (с. Старий Угринів), Івана Франка (с. Підгірки Калуської міської ради) та обласного художнього музею. Також вони відвідали виховний захід “Косівські таланти”, Святу Літургію у Катедральному соборі, зустрічалися з письменниками Прикарпаття та ознайомилися з визначними місцями Івано-Франківська.
Координатори перебування делегації  головне управління освіти і науки обласної державної адміністрації (З. Болюк) та Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (Р. Зубяк).


Додати коментар

Захисний код
Оновити