На сайті:

На сайті 157 гостей та відсутні користувачі

Задля збереження рідної мови

23.01.12
Уже 12 рік поспіль відбувається творче інтелектуальне змагання – Міжнародний конкурс імені Петра Яцика, який спрямований на встановлення й утвердження престижу української мови, допомагає визнати Україну як самостійну державу з її мовою, культурою, самобутністю.
Так, 21 січня ц р. на базі Вищого професійного училища готельного сервісу і туризму проходив заключний, загальнонаціональний етап ХІI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, організаторами якого були Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України та Ліга українських меценатів.
У ІV етапі взяли участь 41 переможець обласного етапу конкурсу. Це школярі 3–11 класів, студенти технікумів, коледжів, вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації. Учасники виконували завдання, підготовлені Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Лігою українських меценатів. Треба зазначити, що цьогоріч високий рівень знань показали знавці рідної мови шкіл Рогатинського, Долинського, Калуського районів та м. Калуша.
Після письмового туру відбулося свято-зустріч, під час якого нагородили переможців обласного етапу. До такої урочистої миті були запрошені заступники начальника головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації, зокрема, Іван Будзак, Марія Мрічко; член Національної спілки письменників України, представник Ліги меценатів Євген Баран та завідувач лабораторії суспільно-філологічних дисциплін обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Наталія Уманців. Вони привітали переможців та вручили дипломи Ліги меценатів, а з ініціативи головного управління освіти і науки облдержадміністрації учні-переможці та вчителі, котрі їх підготували, отримали цінні подарунки.
IMG_6834bbhjbg
IMG_6846hiubiu

Додати коментар

Захисний код
Оновити