На сайті:

На сайті 159 гостей та відсутні користувачі

Громадсько-активні школи в Україні: кроки до дій

07.12.11

З 30.11 по 02.12.2011 року в рамках Програми «Школа як осередок розвитку громади»  Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти  відбувся навчально-практичний тренінг “Створення та розвиток громадсько-активної школи” для керівників загальноосвітніх навчальних закладів. Проведення навчання  забезпечили:

Товкало Мирослава Ярославівна, доцент кафедри освітньої політики Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, тренер ВФ «Крок за кроком»; Карпенко Оксана Олегівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Розкішнянської загальноосвітньої школи Київської області, тренер ВФ “Крок за кроком”.

Метою та завданнями програми є  розвиток громадсько-активних шкіл, діяльність яких сприяє розвитку партнерства між школою та громадою; розробка та реалізація партнерських програм, спрямованих на вирішення проблем і задоволення потреб місцевих громад; активізація громадян; реалізація концепцій освіти громади та навчання впродовж усього життя.

Координаторами означеної програми в області є Галина Пониполяк та Світлана Клімковська, методисти лабораторії управління та організації освіти ОІППО.

Учасники тренінгу, керівники ЗНЗ області, відзначили актуальність запропонованої теми, практичну спрямованість тренінгу щодо організації моделі ГАШ на базі власної школи.

Докладно розглянувши навички та механізми, які допоможуть домогтися позитивних результатів у роботі над кожним з компонентів ГАШ, керівники прийшли до висновку: «Усі учасники навчально-виховного процесу будуть ефективними громадянами в суспільстві, якщо демократичні цінності інтегруються в кожний аспект шкільного життя і місцевої громади».

CIMG0415

CIMG0812

CIMG0817

_CIMG0402

DSC_0061

Додати коментар

Захисний код
Оновити