На сайті:

На сайті 98 гостей та відсутні користувачі

Задля здоров’я дітей з особливими потребами

25.11.11
24–25 листопада 2011 року відбувається семінар-нарада з питань охорони дитинства та реабілітаційної роботи “Створення здоров’язберігаючого середовища для дітей з особливими освітніми потребами”, що проходить на базі Рогатинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату з ініціативи головного управління освіти і науки облдержадміністрації, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. У заході беруть участь М. Олінійчук, начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації та М. Падучак, головний лікар дочірнього підприємства “Санаторій “Черче” ЗАТ “Укрпрофоздоровниця”, на базі якого діти Черченського навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради проходять лікування сірководневими ваннами, торф’яними грязями, аромотерапію, фізпроцедури, підводний душ-масаж.

Його учасники – керівники інтернатних навчальних закладів обласного підпорядкування – зібралися з метою обговорити особливості організації  здоров’язберігаючого середовища для дітей з особливими освітніми потребами в умовах спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, навчально-реабілітаційного центру та співпраці з Рогатинською дитячо-юнацькою спортивною школою обласного підпорядкування.

Завданнями семінару-наради є:

• вивчення досвіду роботи Рогатинської дитячо-юнацької спортивної школи обласного підпорядкування;

• представлення напрямів організації та проведення реабілітації дітей у Черченському навчально-реабілітаційному центрі Івано-Франківської обласної ради;

• аналіз використання здоров’язберігаючих технологій у Рогатинській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті.

У ході роботи відбувається науково-методичне інформування, презентація досвіду роботи Черченського навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради, Рогатинської дитячо-юнацької спортивної школи обласного підпорядкування, експрес-діагностика.

Учасники семінару відвідають фізкультурно-оздоровчу годину у виховній групі 3 класу та виховний захід “Запрошуємо до театру” у Рогатинській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті.

Зібрання завершиться нарадою керівників навчальних закладів обласного підпорядкування, на якому обговорюватиметься:

- виконання режиму роботи інтернатних закладів;

- результати перевірки одного дня роботи Калуської спеціальної школи-інтернату І–ІІ ст. Івано-Франківської обласної ради;

- стан виконання протокольних доручень попередніх нарад;

- організація та проведення свят зимово-різдвяного циклу.

IMG_6096

IMG_6098

IMG_6219

Додати коментар

Захисний код
Оновити