На сайті:

На сайті 112 гостей та відсутні користувачі

Голодомор 1932–1933 років – геноцид українського народу. Прикарпаття пам’ятає…

18.11.11

golodomor28 листопада 2006 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні», котрий трактує події 1932–1933 років, як геноцид українського народу.

Сьогодні, коли в українців не забирають останнього шматочка хліба, закликаємо усіх освітян Івано-Франківщини підтримати загальнонаціональну традицію та провести упродовж 21–25 листопада 2011 року уроки пам’яті, організувати відвідування вшанувальних місць жертвам Голодомору, залучити школярів до участі у громадських поминальних заходах.

Вбиті в 1933-му мусять жити у нашій пам’яті, і сьогодні саме від вас, шановні керівники освітніх закладів та учителі, залежить збереження цієї пам’яті для наступних поколінь українців.

Наші батьки допомагали голодуючим в умовах польської окупації, віддаймо шану померлим тепер: у своїй, в незалежній Україні! Прикарпаття пам’ятає!

Нагадаємо, 13 січня 2010 року Апеляційний суд Києва визнав більшовицьких лідерів СРСР і УСРР винними в організації в 1932–1933 роках голодомору-геноциду в Україні.

Суд констатував, що Іосиф Сталін (Джугашвілі), В’ячеслав Молотов (Скрябін), Лазар Каганович, Павло Постишев, Станіслав Косіор, Влас Чубар і Мендель Хатаєвич вчинили цей злочин.

Рішенням суду підтверджено висновки слідчих СБУ про організацію штучного створення життєвих умов, розрахованих на часткове фізичне знищення української національної групи.

Водночас суд закрив кримінальну справу у зв’язку із смертю організаторів злочину.

Відповідно до висновку проведеної під час досудового слідства судової науково-демографічної експертизи Інститутом демографії й соціальних досліджень імені М. В. Птухи Національної академії наук України, унаслідок здійсненого геноциду в Україні загинули 3 млн 941 тис. людей.

Додати коментар

Захисний код
Оновити