На сайті:

На сайті 168 гостей та відсутні користувачі

Основні підходи до фізичного виховання школярів та особливості військово-патріотичного виховання учнівської молоді

18.08.17

 17 серпня 2017 року на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти було проведено методичну майстерню працівників місцевих органів управління освітою, методистів Р(М)МК, ІМЦ, керівників методичних об'єднань, відповідальних за організацію методичної роботи з учителями фізичної культури та предмета “Захист Вітчизни” у районі, місті, ОТГ та закладі обласного підпорядкування.

 

Питання реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності на період до 2025 року “Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація” розкрила Олена Форкуца, головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

Основні підходи до фізичного виховання школярів у контексті положень «Нової української школи» та реалізацію основних змістових ліній оновлених навчальних програм з фізичної культури висвітлив Андрій Шпільчак, методист лабораторії дисциплін естетичного циклу та фізичного виховання ОІППО.

Використання здоров’язберігаючих технологій засобами фізичної культури в системі фізичного виховання школярів обговорила Ганна Презлята, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики фізичного виховання Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Михайло Стефанків, начальник обласного відділення (філії) комітету фізичного виховання і спорту МОН України озвучив питання організації та проведення спортивно-масової роботи у 2017/2018 навчальному році.

Значну увагу було приділено змісту, завданням та особливостям військово-патріотичного виховання учнівської молоді. Зокрема, на вирішенні цих проблем акцентував Іван Лазор, методист лабораторії національного виховання ОІППО.

На олімпійській освіті як складовій системі фізичного виховання школярів наголосив Мирослав Карабін, голова обласного Івано-Франківського обласного відділення НОК України, в. о. директора Івано-Франківської ОДЮСШ.

Василь Луцький, заступник голови обласної федерації футболу провів детальний аналіз організації та проведення змагань із шкільного футболу “Шкіряний м’яч” у 2016/2017 навчальному році та його проведення у 2017/2018 навчальному році.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити