На сайті:

На сайті 155 гостей та відсутні користувачі

ПОКЛИКАННЯ ПЕДАГОГА У ТОМУ, ЩОБ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ НАШОГО СВІТУ

28.03.17

 _aНещодавно на базі навчально-оздоровчого комплексу «Лімниця» Івано-Франківського ОІППО у рамках співпраці з організацією «Character International Inc.» (США) відбувся семінар-практикум з проблеми «Виховання характеру дітей».

У роботі семінару взяли участь 27 педагогів дошкільних навчальних закладів області. Навчання здійснював професор філософії із Далласа, штату Техас (США), заступник директора програми «Character International», доктор психологічних наук Джон Д. Кук.

Метою семінару було показати важливість дорослих у формуванні характеру дітей, який базується на чесності, надійності, повазі, відповідальності, турботі, сміливості та справедливості як найважливіших цінностях, які є загальноприйнятими у більшості країн сучасного світу. Зрозумілими стали висновки професора Джона про те, що «дитина може вирости людиною без усвідомлення свого сенсу в житті, прагнучи лише влади, визнання і матеріальних благ і здобуватиме їх, не зважаючи на добробут інших людей», якщо не займатися її духовним розвитком.

У ході навчання педагоги обговорювали головні умови дотримання певних принципів та правил дорослими, які відповідальні за виховання малюків, питання спільних та відмінних методів формування характеру дітей дошкільного віку у сім’ї та навчальних закладах України і США. Серед комфортних та ефективних методів навчання усіма відзначено також рольові ігри, коментування історій життя певних людей, моделювання заходів з дітьми та дорослими. Надзвичайно цінним для кожного учасника семінару є отримання однойменного посібника та сертифікату від організації «Character International Inc.», а також комплекту посібників від Східноєвропейської місії (про духовно-моральний розвиток дошкільників).

Кожен відзначав потребу у наступних зустрічах, щоб розповісти про реальні кроки щодо реалізації програми з виховання характеру дітей.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити