На сайті:

На сайті 123 гостей та відсутні користувачі

Відбувся обласний семінар учителів початкових класів

13.01.2011

У рамках проекту річного плану ОІППО (Проект «М. Г. Стельмахович: діалог з сучасністю») 12 січня 2011 року на базі ОІППО   відбувся обласний семінар учителів початкових класів з теми: «Українська етнопедагогіка М. Стельмаховича: концептуальні засади, зміст  та перспективи використання основних ідей».

Основні мета і завдання семінару: розширити спектр знань педагогів з української етнопедагогіки та можливості їх використання у практичній навчально–виховній роботі з учнями та батьками.

Із повідомленням про провідні ідеї народної педагогіки М.Стельмаховича виступила доцент кафедри ОІППО,кандидат педагогічних наук Л.Калуська.

Запрошений на семінар п. М.М.Ходак, методист Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника,  поділився спогадами про М.Стельмаховича, поінформував про функціонування при Коломийському коледжі світлиці імені М.Стельмаховича.

Під час засідання «Круглого столу» з проблеми “Українська етнопедагогіка М.Стельмаховича у контексті сучасного родинного виховання» , яким керували завідувач відділу дошкільної та початкової освіти ОІППО Н.Попович та Л.Калуська, обговорювались такі питання:

1.     Українська етнопедагогіка про родину, її функції та основні завдання.

2.     Вплив родинного мікроклімату на формування особистості дитини.

3.     Основні напрями традиційного народного  і сучасного родинного виховання: порівняльний аспект.

  • фізичне;
  • моральне;
  • трудове;
  • естетичне;
  • патріотичне.

4.     Використання ідей українського традиційного родинного виховання у співпраці педагога з сучасною родиною.

Учасникам семінару було запропоновано для обговорення декілька проблем, що стосуються наукової та педагогічної спадщини академіка Мирослава Гнатовича Стельмаховича, орієнтовну тематику можливих виступів на обласній конференції та включення їх до програми конференції.

Було підготовлено виставку праць академіка Мирослава Гнатовича Стельмаховича, інформаційно-довідкової літератури про вченого.

13.01.2011    Л.Калуська,

Н.Попович

Додати коментар

Захисний код
Оновити