На сайті:

На сайті 136 гостей та відсутні користувачі

На Івано-Франківщині успішно завершили роботу літні мовні табори

Упродовж червня у 44 навчальних закладах Прикарпаття працювали літні мовні табори, які відвідувало 1964 учнів. До роботи у мовних таборах було залучено 39 студентів-волонтерів ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» (Інститут міжнародних відносин, факультет іноземних мов), Коломийського педагогічного коледжу Івано-Франківської обласної ради. В роботу мовних таборів активно включились носії мови – представники Міжнародної молодіжної громадської організації AIESEC з Бразилії, Єгипту, Туреччини та фонду «Українська місія» зі США. До цієї роботи було залучено 430 учителів загальноосвітніх закладів області.

Ефективній діяльності мовних таборів передувала належна організаційна робота. Так Департаментом освіти і науки Івано-Франківської ОДА спільно з Івано-Франківським ОІППО було проведено ряд семінарів, вебінарів, індивідуальних та групових консультувань для педагогів, студентів-волонтерів щодо організаційного та змістового наповнення діяльності мовних таборів в області.

Під час перебування у мовних таборах учні мали можливість удосконалити свою мовну компетентність з англійської, німецької, французької та польської мов. Тематичні напрямки роботи таборів були різними: здоровий спосіб життя, театральні студії, свята та традиції країн, мова яких вивчається та України, молоді та талановиті, я і світ, збереження навколишнього середовища.

Заняття у мовних таборах відрізнялись від уроків та проходили у формі різноманітних цікавих вправ, інтерактивних ігор, вікторин, інтерв’ю, інсценізації казок, проектів та їх презентацій. Учні поєднували навчання із захоплюючим відпочинком, а також отримували мотивацію для подальшого удосконалення володіння іноземною мовою.

Під час роботи мовних таборів педагоги та волонтери використовували методичні матеріали міжнародних лінгвістичних організацій та видавництв, зокрема міжнародного освітньо-методичного центру PEARSON-Dinternal, видавництв Cambridge University Press, Oxford University Press, Мacmillan Education, організацій Peace Corps, British Counsil та Goethe-Institut.

За відгуками школярів, їх батьків та педагогів, літні мовні табори добре себе зарекомендували, даний проект слід реалізовувати і надалі.

mov tab 1

mov tab4

mov tab2

IMG 2663

IMG 0866

115965948

2012-09-07-747

14.06

12.06


Додати коментар

Захисний код
Оновити