На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Міжнародні молодіжні дебати

Jugenddebattiertinternational(змагання країн Центральної та Східної Європи) – це проект Гете інституту, Фонду “Пам’ять. Відповідальність . Майбутнє”, Благодійного фонду “Герті” та Центрального відомства з питань середньої освіти за кордоном. Конкурс  Jugenddebattiertinternationalпередбачає дебати учнів, що вивчають німецьку мову, із восьми країн Центральної та Східної Європи у школі та на самому конкурсі. Даний конкурс сприяє тому, щоб молоді люди з Центральної та Східної Європи могли вміло і переконливо представляти свої погляди та свою точку зору. Проект посилює роль дебатів, як середовища для ведення демократичної дискусії та сприяє активному поширенню концепту багатомовності в Європі.

Конкурс Jugenddebattiertinternationalпризначений для шкіл Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Угорщини, Росії, Чехії та України, у яких німецька мова викладається як перша іноземна мова. До участі допускаються учні, починаючи з 10 класу та їх вчителі.

Проект розпочинається із семінару для вчителів, який повинен надати їм можливість представити у своїх класах ряд занять німецькою мовою та ввести таким чином у теми та правила конкурсу Jugenddebattiertinternational. Після проведення змагань у школах молодіжні дебатипродовжуються на відбіркових турах регіонального рівня. Завершується конкурс організацією міжнародного фіналу, на якому виступають один проти одного переможці перших та других місць усіх країн-учасниць.

Проведення дебатів

У центрі дебатів завжди знаходиться загальне питання, як наприклад:

·       Чи повинна бути введена однакова для всіх шкільна форма?

·       Чи повинні бути заборонені екстремістські партії?

·       Чи повинна Туреччина бути прийнята до Євросоюзу?

      Дебати відбуваються німецькою мовою за участю чотирьох осіб. На початку кожен учасник може безперешкодно висловити промову протягом двох хвилин. Після цього надається дванадцять хвилин для вільного висловлювання. Для завершального слова кожен учасник отримує ще одну хвилину, де він може змінити свою думку, висловлену раніше у дебатах. Оцінюються обізнаність з теми, здатність висловлювати свої думки, уміння вести бесіду та переконувати. При оцінюванні дебатів мовні знання не стоять на першому плані. Під час оголошення оцінок журі дає кожному учаснику поради та рекомендації для покращення результатів його виступу.

Якщо дана інформація вас зацікавила, заходьте на сайт Гете інституту http://www.goethe.de/  та дізнавайтесь більш детально про даний конкурс.

Додати коментар

Захисний код
Оновити