На сайті:

На сайті 132 гостей та відсутні користувачі

Goethe-Zertifikate В1 та В2 – проект Goethe-Institut та Міністерства освіти і науки України

03.09.13

На початку 2013 року Goethe-Institut спільно з Міністерством освіти і науки України започаткували спільний проект Goethe-Zertifikate В1 та В2, термін реалізації якого три роки. У школах поступово впроваджуватимуться іспити Goethe-Institut, які будуть проводити представники головного офісу Гете інституту.

Така зовнішня сертифікація матиме численні переваги:
• Учні отримуватимуть визнаний на міжнародному рівні сертифікат із необмеженим строком дії. Даний документ буде дуже корисним для подальшого навчання: у більшості університетів рівень В1 уможливлює допуск до підготовчого року навчання, рівень В2 дає можливість вступу до багатьох німецьких університетів. Школярі отримуватимуть сертифікати про володіння німецькою мовою, які дійсні у всьому світі.
• Учителі німецької мови володітимуть оцінкою мовних знань своїх учнів та водночас оцінкою власних успіхів у викладанні. Крім цього, у рамках проекту вчителі німецької мови матимуть можливість взяти участь у семінарах підвищення кваліфікації з підготовки до іспитів Goethe-Institut, а отже, допомогу в організації уроку німецької мови з комунікативною методикою викладання.
• Вчителі отримуватимуть безкоштовні матеріали для підготовки учнів до іспиту.
• Іспит орієнтований на письмове та усне володіння мовою і перевіряє передусім комунікативні вміння учнів. Уроки німецької мови, які готують до цього іспиту, автоматично стануть якіснішими, а успішність учнів визначатиметься об‘єктивними критеріями.
• Школи обиратимуть свій профіль, завдяки чому стануть більш привабливими для батьків. Як партнери Goethe-Institut школи отримають таблички, які можуть бути прикріплені на видному місці у приміщенні школи.
• Відбуватиметься святкове вручення сертифікатів.

Проект складається з наступних етапів:
1. 2013-2014 н. р.: на початку квітня учні випускних класів 20 (10 загальноосвітніх та10 спеціалізованих) шкіл складають іспит на Goethe-Zertifikat В1 та відповідно В2. Восени вчителі братимуть участь у семінарі по підготовці до цих іспитів, організованому Goethe-Institut. Іспит проводитемиться у школі та є безкоштовним.
2. 2014-2015 н. р.: проект пошириться на 120 шкіл України, школярі мають сплатити частину коштів за іспити самостійно (у розмірі приблизно 400 грн.).
3. починаючи з 2015-2016 н. р.: у всіх школах країни замість іспитів державної підсумкової атестації з німецької мови прийматимуться іспити Goethe-Institut.
Інформація про мовні рівні та іспити Goethe-Institut відповідають мовним рівням Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти (ЗЄР): починаючи з А1 для початківців і до С2 для найвищого мовного рівня. Більш детальну інформацію Ви знайдете тут: http://www.goethe.de/ins/ua/kie/lrn/stf/ukindex.htm

  • З огляду на урок німецької мови у школі можна орієнтуватися приблизно наступним чином:
  • Іспит на рівні

• A1 (Fit 1) після 200 ак. год;
• A2 (Fit 2) після 400 ак. год.;
• B1 після 800 ак. год.;
• B2 після 1200 ак. год.
Іспити Goethe-Institut визнаються у всьому світі і слугують офіційним підтвердженням мовного рівня під час подання документів на навчання у школах, вищих навчальних закладах, у професійній діяльності, для установ та відомств. Якщо Вас зацікавив проект і Ви хочете з його допомогою підтримати викладання німецької мови у Вашій школі, повідомте до 10 вересня 2013 р. за наступною електронною адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та надішліть додану анкету.

Відправляйте, будь ласка, заявки на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або по факсу 044 496 97 89 до 10 вересня 2013 року.

 1371817518 001 22Формуляр - заявка проведення екзаменів з німецької мови «GOETHE-PRÜFUNGEN GZ B1j UND B2» у школі

Зверніть, будь ласка, увагу! Лише повністю заповнений формуляр з підписом директора та печаткою школи буде розглянутий під час відбору шкіл для проекту.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити