На сайті:

На сайті 214 гостей та відсутні користувачі

Продовжено співпрацю за проектом «ІНІЦІАТИВНА МОЛОДЬ 2 – ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА В УКРАЇНСЬКІЙ СИСТЕМІ ОСВІТИ»

 22.08.13

Як підтвердження ефективності та успішності отримано згоду на продовження проекту «Ініціативна молодь – регіональна система підготовки тренерів з підприємництва для української системи освіти», який реалізовувався Громадським центром "Ділові ініціативи" та Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти за підтримки Управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації.
З березня 2013 року розпочато реалізацію нового проекту «Ініціативна молодь 2 – інноваційні методи навчання підприємництва в українській системі освіти». Виконавцями проекту є Фундація Розвитку Місцевої Демократії, Малопольський Інститут місцевого самоврядування і адміністрації (м. Краків, Польща) та українські партнери: Івано-Франківська обласна неприбуткова громадська організація Громадський центр "Ділові ініціативи" та Львівська обласна громадська організація «Західноукраїнський регіональний навчальний центр». Проект реалізується в рамках програми «Польська допомога задля розвитку 2013» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.
Метою проекту є – впровадження інноваційних освітніх інструментів навчання основ економіки в школах І-ІІІ ступеня на території Західної України, які суттєво підвищать знання та навички молодих людей по започаткуванню та веденню підприємницької діяльності. Це в свою чергу призведе до підвищення ділової активності молоді, розвитку приватного сектора, зменшення рівня бідності, підвищення темпу зростання робочих місць у секторі мікро- та малих підприємств.
Проект є дворічним і має два модулі. Перший модуль передбачає розробку 15 ігрових сценаріїв та їх комп'ютерних аплікацій для навчання основ економіки в українських школах І-ІІІ ступеня, підготовку 40 українських вчителів-тренерів підприємництва з використанням інноваційних освітніх інструментів, розробку методології викладання основ економіки з використанням цих інструментів.
Другий модуль передбачає впровадження розроблених інноваційних освітніх інструментів у обраних 20 школах І-ІІІ ступеня Західної України, організацію та проведення міжрегіонального конкурсу "Молодий підприємець", Закладення тривалої співпраці між польськими та українськими освітніми та адміністративними середовищами у сфері організації і промоції навчання підприємництва.

Додати коментар

Захисний код
Оновити