На сайті:

На сайті 98 гостей та відсутні користувачі

Vprovadg_pedag

 

У збірнику подано теоретичні статті з проблеми організації науково-методичної роботи, психологічного супроводу впровадження педагогічних інновацій та методичні рекомендації до проведення Тижня початкової освіти, Форуму педагогічних інновацій.

Видання адресоване працівникам закладів післядипломної педагогічної освіти, учителям, керівникам ЗНЗ, практичним психологам, слухачам курсів підвищення кваліфікації.

Впровадження педагогічних інновацій: організація науково-методичної роботи в регіоні : [наук.-метод. зб. / упоряд. : Н. Д. Попович] ; за ред. О. Я. Мариновської. – Івано-Франківськ : ОІППО ; Снятин : ПрутПринт, 2009. – 68 с.

ISBN 978-966-2289-10-7

 

 


 

jarluk_word_2завантажити

Progr_konf

 

Особливістю нового 2009-2010 навчального року є перехід учнів 9-го класу на новий зміст освіти та 12-річний термін навчання. Вивчатимуться нові предмети - правознавство (практичний курс), художня культура та інформатика

Інструктивно-методичні рекомендації щодо вивчення у загальноосвітніх навчальних закладах предметів інваріантної складової навчального плану у 2009/2010 навчальному році (Лист МОН від 22. 05. 2009 № 1/9-353)

Типові навчальні плани для основної і старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів у структурі 12-річної школи (Наказ МОН України від 05.02 2009р., №66)

Уже з 1 вересня українські школярі вивчатимуть історію за вдосконаленими навчальними програмами. А дев'ятикласники навіть отримають свіжовіддруковані підручники, написані з використанням найновіших напрацювань вітчизняної історичної науки та педагогіки. Найбільше зміни торкнулися історії XX століття, оскільки останнім часом оприлюднено значну кількість архівних та інших документів про цей період.

12 червня, Міністерство освіти і науки України, Брифінг заступника міністра освіти і науки
Istoruko_dovidnuk

 

 

 

У довіднику подані короткі відомості про історичні постаті та громадсько-культурних діячів краю. На основі архівних документів та історико-краєзнавчої літератури описані районні центри, історико-архітектурні місця Прикарпаття.

Усі світлини, уміщені в довіднику, узяті з приватної колекції п. П. Арсенича.

 

terapia_must

 

 

Посібник представлений у вигляді авторської програми з арт-терапії. У ньому втілений досвід проведення 12 арт-терапевтичних груп. Зокрема, висвітлені такі теми: особливості арт-терапії як методу, психологія кольору, психологія числа, мандали, фототерапія, музико-терапія, глинотерапія. У книзі подано ряд практичних вправ. Видання допоможе в роботі практичним психологам, соціальним педагогам, вихователям та турботливим матерями.