На сайті:

На сайті 338 гостей та відсутні користувачі

Дайджест № 1 (5) 2004

Завдання і проблеми української освіти ХХІ ст. в інтерв'ю з В. Кременем. Розмовою з міністром освіти і науки розпочинається рубрика "Філософія і соціологія освіти". У ній читачі знайдуть лекцію П. Загребельного, ознайомляться із американською освітою, поміркують над філософією життя та здоров'я.

Якщо вас цікавить педагогіка стосунків, джерела стресу учнів,, хочете навчитися критичного мислення читайте рубрику "Педагогіка і психологія".

Про профільну освіту старшокласників, нові кроки на шляху модернізації змісту дошкільної освіти, підходи до реалізації мовної освіти школярів розповідають автори розділу "Зміст освіти".

Дайджест № 2 (6) 2004

Автори розділу "Філософія і соціологія освіти" висвітлюють питання здорового способу життя населення, стратегії мовної освіти.

У наступних рубриках читачі знайдуть цікаві матеріали, що стосуються духовної взаємодії педагога і дитини, методичних принципів навчання української мови, аналізу художнього твору.

Обкладинки журналу присвячені 130-річчю від дня народження Марка Черемшини.

Дайджест № 3 (7) 2004

Якою має бути школа Хні століття? Чи перетворить національна освіта в "надання послуг"? Чого не повинен боятися директор? Відповіді на ці та інші питання читачі знайдуть у новому номері "Акцент-панорами". Крім того, педагоги отримають методичні рекомендації щодо викладання економіки у школі, аналізу уроків. На сторінках дайджеста автори висвітлюють проблему профільної сільської школи, молодим спеціалістам дають поради як подолати страх перед уроком, вдосконалити свою педагогічну майстерність, оволодіти мистецтвом публічних дебатів.

Дайджест № 4 (8) 2004

Проблемам інноваційного розвитку освіти, підготовки особистості в українській школі, зарубіжного досвіду реформування освіти присвячена перша рубрика журналу.

Подання та засвоєння інформації. Це наука чи мистецтво? Свої думки та погляди на це питання висвітлюють автори у розділі "Педагогіка і психологія".

У наступних розділах чимало матеріалів для тих, хто цікавиться методикою викладання та змістом освіти. Автори порушують проблеми компетентнісного підходу до розвитку освіти, становлення професійного навчання, співтворчості учителя та учнів, дисципліни на уроках.

На обкладинці журналу до 100-річчя від дня народження Миколи Бажана розміщено його життєпис.