На сайті:

На сайті 284 гостей та відсутні користувачі

 

Підвищення кваліфікації педагогічних працівників за кошти державної субвенції в 2021 році

 

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.2021 р. № 476 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” у 2021 році» (зі змінами) унесено зміни до постанови КМУ від 04.04.2018 р. № 237 “Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” (зі змінами) та з державного бюджету місцевим бюджетам передбачено субвенцію, частина коштів якої спрямовується на здійснення заходів для професійного зростання та підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Використання державної субвенції зумовлено кількома факторами, які впливають на процедуру організації курсів підвищення кваліфікації. А саме:

1. Заклади загальної середньої освіти, які самостійно ведуть бухгалтерський облік та у яких субвенція на підвищення кваліфікації до 50 тисяч гривень, можуть укласти з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (далі - Інститут) прямі двосторонні договори на надання платних послуг з підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Типовий двосторонній договір   між закладами загальної середньої освіти та Інститутом

2. Місцеві органи управління освітою, які є розпорядниками коштів, ведуть централізований бухгалтерський облік та у яких субвенція на підвищення кваліфікації до 50 тисяч гривень, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800  “Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників” (зі змінами), укладають прямі тристоронні договори по кожному закладу освіти окремо.

Типовий тристоронній договір між розпорядниками коштів, закладами загальної середньої освіти та Інститутом                

Просимо взяти до уваги, що до закінчення 2021 року курси підвищення кваліфікації в Інституті проходитимуть із використанням дистанційних технологій в синхронному або асинхронному режимі навчання. Тому з метою визначення договірної суми, вартість послуги з підвищення кваліфікації одного педагогічного працівника  в синхронному або асинхронному режимах навчання становить 525,00 гривень (п'ятсот двадцять п'ять гривень).

Увага! При оформленні додатку до договору, де зазначається перелік педагогічних працівників, які будуть підвищувати кваліфікацію за кошти державної субвенції, необхідно врахувати перелік категорій педагогічних працівників, за яким будуть формуватися групи для навчання. Обсяг підвищення кваліфікації педагогічних працівників становить 30 годин на одну категорію. Перелік категорій за посиланням. 

Увага! Ректор ОІППО Зуб‘як Р. М. перебуватиме у відпустці з 28.10.2021 до 07.11.2021 року. 

На час вказаного періоду виконувачем обов‘язків ректора призначено Сергійчука Ю.П. 

Просимо врахувати дану інформацію при оформленні договорів.

 

Повна інформація про всі особливості підвищення кваліфікації педагогічних працівників за кошти державної субвенції зазначена в листі Інституту від 08.09.2021 №01/553 “Щодо окремих питань з підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2021 році".


Дякуємо за ваш вибір!