На сайті:

На сайті 148 гостей та відсутні користувачі

Sils_shkola

Сільська школа: реалії та перспективи. Видання шосте / Упорядник: Л. Келембет. –Івано-Франківськ: ОІППО; Снятин: ПрутПринт, 2010. – 130 с.

У виданні представлено напрацьовані матеріали науковців, керівників шкіл, долучених до експериментальних досліджень лабораторії сільської школи Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України з теми “Організаційно-педагогічні засади моделей сільських загальноосвітніх навчальних закладів” (науковий керівник – В. Мелешко, кандидат педагогічних наук, завідувач лабораторії сільської школи Інституту педагогіки НАГІН України). Це, зокрема, наукові статті з проблем управління інноваційним розвитком сільської школи, організації навчального процесу малокомплектних навчальних закладів, науково-методичні проекти, варіативні моделі сільських шкіл із різним навчально-виховним середовищем з урахуванням регіональних особливостей.

Рекомендовано для працівників органів управління, керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Tyt_vse

Тут все священне! Все твоє, бо зветься просто – Краєм рідним… (матеріали до навчально-виховних занять). – Івано-Франківськ: ОІППО, 2010. – 164 с.

На допомогу вчителю пропонуються матеріали до навчально-виховних занять, що допоможе в підготовці до уроку.

Doshkilna_osvita_pruk

Дошкільна освіта Прикарпаття. Інформаційний довідник з історії та розвитку дошкільної освіти в Івано-Франківській області / Автори-упорядники: 3. Болюк, Л. Калуська, Н. Бабій, Г. Мишаста. Н. Філь. – Івано-Франківськ: ОІППО; Снятин: Прут Принт, 2009. – 312 с: 4 вкл.

Довідник подає інформацію про зародження, становлення і розвиток дошкільної освіти на Прикарпатті в історичній ретроспективі, представляє сучасні дошкільні заклади та людей, якими гордиться прикарпатське дошкілля.

ykrainske_slovo

Дарія Захарук. Українське слово. – Івано–Франківськ: ОІППО. – 2010. – 143 с.

У посібнику реалізовано нетрадиційний запис слів. Слова в перехресних рядках. Чому?

По-перше, це дає можливість у невеличкій фігурі, поділеній на перехресні рядки, написати чимало слів, по-друге, у перехресті (зліва направо і згори донизу) є спільна літера двох слів, яка вказує на правильну відповідь, є ключем для самоперевірки.

Зміст і форма видання підібрані з метою зацікавити читача, викликати бажання самостійно поповнювати свої знання.

Посібник призначений для формування наполегливості й самостійності у здобутті знань, глибокого пізнання природи слова.

Отож вивчаймо українські слова, бо це скарбниця нашої мови.

zrostpedagog

Тетяна Сорочинська. Особистісне та професійне зростання педагога (тренінг-курс). – Івано-Франківськ: ОІППО. – 2010. – 138 с.

У книзі представлений цикл тренінгових занять з педагогами, спрямований на розвиток його особистості як в особистісному, так і в професійному плані. Участь у пропонованих тренінгах сприятиме розвитку мотивації педагога до особистісного та професійного самовдосконалення, підвищенню ефективності педагогічної взаємодіє, збереженню власного професійного здоров’я.

Видання адресоване практичним психологам загальноосвітніх навчальних закладів, студентам психологічних спеціальностей.