На сайті:

На сайті 69 гостей та відсутні користувачі

Корекційна робота учителя-логопеда, учителя-дефектолога з дітьми з дислексією та дисграфією

06.10.23 

IMG-8af701d60625224236119bfb8d5f9ba9-V04 жовтня 2023 року відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведений обласний вебінар учителів-дефектологів та учителів-логопедів з теми «Корекційна робота учителя-логопеда та учителя-дефектолога з дітьми з дислексією та дисграфією». Метою зібрання було визначення особливостей змісту та використання методик формування і розвитку навичок читання і письма у корекційній роботі учителів-логопедів та учителів-дефектологів з дітьми з мовленнєвими порушеннями. У заході взяли участь 65 педагогів.

Наталія Шеремета, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, звернула увагу на причини, симптоматику та способи діагностики та корекції при дислексії та дисграфії.

Ліліана Полюк, учитель-логопед Тлумацького ліцею №1 Тлумацької територіальної громади, надала практичні рекомендації щодо особливостей профілактичної та корекційної роботи з розвитку навичок читання і письма у дітей шкільного віку.

Олександра Рудевич, учитель-логопед закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу «Золота рибка» Долинської міської ради опрацювала з учасниками алгоритм корекційно-логопедичної роботи щодо профілактики дислексії та дисграфії у дітей дошкільного віку.

Ольга Гаєвич, учитель-логопед Надвірнянського ліцею №3 Надвірнянської міської ради, поділилася практичним досвідом застосування методики корекційно-логопедичної роботи при дислексії та дисграфії у дитини на інклюзивному навчанні.

Галина Шпільчак, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, ознайомила з особливостями співпраці учителів-логопедів та педагогів у роботі з дітьми з мовленнєвими порушеннями.

Учасники заходу взяли активну участь в методичних діалогах з корекційної діяльності учителів-логопедів та учителів-дефектологів, отримали корисні напрацювання для подальшої професійної практики в роботі з дітьми з порушеннями мовлення. 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити