На сайті:

На сайті 124 гостей та відсутні користувачі

tea-banner

   
   

Програма педагогічної майстерності та  досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії (TEA)

   
   

Щорічно уряд Сполучених Штатів Америки оголошує Програму педагогічної майстерності  та  досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії (TEA).
ТEA є програмою Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США і адмініструється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у Вашингтоні. Програма TEA надає унікальну можливість вчителям загальноосвітніх шкіл Євразії та Південної Азії поглибити компетентність у предметах, які вони викладають, покращити навички викладання, дізнатись більше про США. Учасники програми відвідають Сполучені Штати Америки, щоб взяти участь у 6-тижневій програмі підвищення кваліфікації в одному з американських університетів. Програма підвищення кваліфікації – це академічне навчання та інтенсивний тренінг з методів викладання, складання навчального плану, стратегій викладання в країнах учасників, лідерства в освіті, а також навчання роботі в мережі Інтернет і електронній обробці текстів для їх використання у процесі викладання. В рамках програми учасники матимуть нагоду змоделювати ряд уроків для своїх учнів і включити їх у презентацію мікроуроків на фінальному семінарі у Вашингтоні. Шеститижнева програма також передбачає 40-годинне стажування у середній школі з метою налагодження активної співпраці учасників з американськими колегами та учнями. Програма запропонує учасникам культурну програму та академічну підтримку.

 

Учасники повинні бути вчителями з основним місцем роботи у загальноосвітній школі ( 5 -11 класи ) з досвідом викладання не менше 5 років у галузі:

  • Англійської як іноземної мови;
  • Суспільних наук (правознавства, громадянського суспільства, історії, географії), або
  • Математики і природничих наук.

Учасники відбираються шляхом відкритого конкурсу.

 

Програма повністю фінансується і забезпечує:

візову підтримку (віза J-1);
  • оплату подорожі з місць проживання учасників до приймаючого університету в США;
  • університетську тренінгову програму;
  • ознайомлювальну сесію у Вашингтоні;
  • медичне страхування на випадок хвороби або нещасного випадку;
  • стипендію;
  • проживання (як правило разом з іншими учасниками програми) та харчування;
  • фінальний семінар у Вашингтоні;
  • можливість взяти участь у конкурсі грантів для подальших програм в Україні.

    Анкети розповсюджуються безкоштовно Відділом преси, освіти і культури Посольства США через E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та Інтернет сторінку: http://ukraine.usembassy.gov

    Контактний телефон: (044) 490 4123

    Заповнені анкети надсилати поштою на адресу:

    Відділ преси, освіти і культури Посольства США (Програма TEA) вул. Глибочицька, 4, м. Київ 04050