На сайті:

На сайті 145 гостей та відсутні користувачі

imahghgheeges1

   
   

Співпраця з відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні

   
   

Основна мета співпраці: підвищення рівня кваліфікації вчителів англійської мови, обмін досвідом

 

Підрозділ, який здійснює співробітництво: відділ іноземних мов і зарубіжної літератури  лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін.

 

Про організацію:

Відділ преси, освіти та культури Посольства США (PAS) займається питаннями преси і культури, а саме: координує проведення заходів для преси, підтримує зв'язки з громадськістю, керує програмами культурного та освітнього обмінів, надає інформацію про американське суспільство та культуру, розповсюджуючи матеріали українською та англійською мовами, а також забезпечує роботу Інформаційного Центру, Ресурсного центру для викладачів англійської мови, Американської бібліотеки в Києво-Могилянській Академії та Освітнього консультативного центру.

Обмін інформацією та досвідом між громадянами Сполучених Штатів та України є головним компонентом роботи Посольства США, спрямованої на підтримку побудови громадянського суспільства в Україні. З цією метою Відділ пропонує ряд програм академічних і професійних обмінів. Більш ніж 2000 українців та американців беруть участь у цих програмах щороку. Шляхом відкритих конкурсів проходить відбір учасників на академічні програми для студентів, учителів та професорів, науковців та фахівців переважно у галузі суспільних і гуманітарних наук.

Діяльність Відділу щодо підтримки викладачів англійської мови включає в себе продаж навчальних книг і касет, підтримку викладацьких конференцій та асоціацій викладачів англійської мови, надання у користування великої колекції відео- й аудіокасет, методичної літератури для вчителів, проведення семінарів спеціалістами з викладання англійської мови. Відділ також підтримує американознавчі конференції та науковців, які цим займаються, забезпечуючи їх необхідними матеріалами та обладнанням. Діяльність  відділу також включає в себе підтримку видань американських книг українською мовою, проведення лекцій на актуальні теми спеціалістами та науковцями, сприяння розширеному доступу до Інтернету та розвитку бібліотек.

 

Контактна інформація:

Відділ преси, освіти та культури

Посольство США в Україні

вул. Глибочицька, 4

04050, Київ, Україна

тел.+380 44 490-4125

факс: +380 44 490-4050

http://ukraine.usembassy.gov/relo.html

 

 

Спільно організовані заходи:

семінар-практикум «English Language Teaching Methodology» (січень, 2011 р.), викладачі: Френсіс Вестбрук (Frances Westbrook) - аташе з питань викладання англійської мови в Україні, Азербайджані, Білорусії, Вірменії, Грузії і Молдові, відділ преси, освіти та культури Посольства США, Томас Таскер (Thomas Tasker) – викладач Києво-Могилянської Академії, Аніта Селек (Anita Selec) – викладач Севастопольського національного технічного університету, Сюзан Бедс (Susan Beddes) – викладач Східно-Українського національного університету, м. Луганськ.  У рамках даної програми працювала група вчителів англійської мови загальноосвітніх навчальних закладів Івано-Франківської міської ради та слухачі курсів підвищення кваліфікації вчителів англійської мови. Теми, які були висвітлені на семінарах-практикумах: «Розвиток критичного мислення на уроках іноземної мови», «Використання Інтернет-ресурсів, програми  iTunes», «Розвиток  чотирьох видів мовленнєвої діяльності: аудіювання, читання, письма, усного мовлення».

 

 

001liuo