На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Життєве кредо:

Учися науки життя від людей, які зустрічаються тобі на шляху.

Babiy_N Бабій Наталія Михайлівна – старший викладач кафедри


В інституті працює з 1994 року. До цього часу – вихователь, а потім – вихователь-методист (за посадою) дошкільного навчального закладу «Лісова казка» Прикарпатського меблевого комбінату (м. Івано-Франківськ).

Народжена в с.м.т. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області. Закінчила з червоним дипломом Львівське педагогічне училище (1976 рік, спеціальність «дошкільне виховання») та Івано-Франківський Державний педагогічний інститут       імені В. Стефаника (1986 р., спеціальність «українська філологія»). Нагороджена декількома грамотами управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Міністерства освіти і науки України, знаком «Відмінник освіти України».

Основні проблеми зі сфери професійних інтересів: управління та науково-методичний супровід інновацій у дошкільному закладі; проектування для розвитку дошкільного навчального закладу; проектування в системі науково-методичної роботи з педагогами дошкільного навчального закладу; педагогічна взаємодія дошкільного навчального закладу та сім’ї; технології та методики розвитку зв’язного мовлення дошкільників.

Пройшла навчання за програмою тренерів всеукраїнського фонду «Крок за кроком», володіє вісьмома сертифікатами.

Автор та співавтор більше 30-и статей, 2-х програм та 9-и посібників з проблем дошкільної освіти (в тому числі – розвитку професійної компетентності працівників дошкільних навчальних закладів).

Координує діяльність декількох експериментальних майданчиків регіонального та всеукраїнського рівнів з різних проблем, а також реалізацію пілотних проектів обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Вивчила та узагальнила із занесенням до обласної картотеки досвід п’яти педагогічних працівників та одного колективу дошкільного навчального закладу.

Учасник багатьох науково-методичних конференцій та семінарів, під час яких виступає з матеріалами аналітично-прогностичного змісту. Бере участь у розробці документів та рекомендацій, що регулюють діяльність дошкільних закладів області.