На сайті:

На сайті 92 гостей та відсутні користувачі

Tolokonnikova

Толоконнікова Наталя Миколаївна -  кандидат біологічних наук, доцент кафедри


у 1978 році закінчила з відзнакою Львівський державний університет імені Івана Франко (біологічний факультет за спеціальністю «біохімія»). З 1978 по 1987 рік працювала науковим співробітником «Проблемної лабораторії радіаційної та фізико-хімічної біології» при біологічному факультеті Львівського державного університету імені Івана Франко. В 1987 році захистила кандидатську дисертацію на тему: «Вплив радіації на біосинтез гемоглобіну та його регуляцію» за спеціальністю 03.00.04 – «біохімія» у спеціалізованій вченій раді при Львівському державному університеті імені Івана Франко.

З 1987 по 2008р. працювала на посаді асистента кафедри біології з курсом генетики Івано-Франківського державного медичного інституту (нині університету) та асистента кафедри гістології, цитології та ембріології Івано-Франківського державного медичного інституту. Неодноразово відзначена грамотами та преміями ректорату ІФДМУ за підготовку і перемогу робіт слухачів «Малої академії» на Всеукраїнських наукових форумах, а також за роботу куратора із студентами підшефних груп.

Автор 50 публікацій в наукових виданнях. Співавтор біографічного довідника: “Видатні імена в гістології“. У 2001 р. відзначена академічною премією з клінічної медицини за серію навчальних посібників для студентів вищих медичних навчальних закладів. Активний член товариств АГЕТ України та Всеукраїнського товариства клітинних біологів

З 2008 року займає посаду доцента кафедри теорії та методики навчання

Івано-франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Основними напрямками роботи на кафедрі є: валеологічний аспект екологічних проблем Прикарпаття; системний підхід у вивченні шкільного курсу біології. Автор і співавтор науково-методичних статей:

  • «Реалізація системного підходу у вивченні шкільного курсу біології»,
  • «Тестування якості знань учнів з біології в десятому класі в режимі on-line»,
  • «Теоретико-методичні аспекти  здров’язберігаючих технологій у шкільному  навчальному процесі»