На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Drogobuckuj Дрогобицький Ігор Іванович, доцент кафедри теорії та методики навчання Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти


У 1995–2000 рр. навчався на історичному факультеті Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. Після завершення навчання розпочав працювати у НВК “Школа-ліцей Прикарпатського університету імені Василя Стефаника № 23”.

Паралельно з роботою у школі навчався в аспірантурі по спеціальності “Історія України” над дисертаційним дослідженням на тему “Культурно-освітня діяльність Чину св. Василія Великого в Галичині у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.”. Захист кандидатської роботи відбувся у 2006 р., на основі чого отримав ступінь к.і.н.

У 2007 р. прийнятий в штат кафедри педагогіки та психології ОІППО (завідувач – Любомира Василівна Калуська). Згодом переведений до складу кафедри теорії та методики навчання (завідувач – Ярослав Іванович Треф’як, Галина Олександрівна Островська).

У процесі роботи із слухачами курсів поступово виокремив низку напрямів, які викликають першочергове зацікавлення. Серед них:

  • історія релігійних вчень у світі та в Україні;
  • культові особливості світових релігій;
  • краєзнавчий аспект національно-визвольного руху середини ХХ ст.;
  • особливості розвитку світового та вітчизняного освітнього простору в сьогоденні;
  • проблеми виховання особистості.