На сайті:

На сайті 124 гостей та відсутні користувачі

ВАЖЛИВО!!! (ПРО КОНКУРС ПІДРУЧНИКІВ)

23.03.15

ПРО КОНКУРС ПІДРУЧНИКІВ

(http://ua.lokando.com)

Дорогі освітяни, ви вперше отримали можливість вплинути на те, за якими підручниками навчатимуться ваші учні. Давайте спільними зусиллями оберемо найкращі видання! Просимо вас бути організованими та відповідальними, адже йдеться про дуже важливу і масштабну справу, до якої будуть залучені всі школи України.

Згідно з новим положенням про конкурсний відбір підручників для 4 і 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів, вчителі отримають можливість ознайомитися з підручниками, що пройдуть експертизу, та обрати їх для своєї школи.

ВЧИТЕЛЯМ

Ретельно перегляньте запропоновані авторами та видавцями оригінал-макети підручників, перш ніж адміністрація вашої школи зробить замовлення підручників на наступний навчальний рік. За умовами грифування підручники можуть використовуватися школою не менше 5 років, тобто інші вчителі будуть працювати за обраними вами підручники. Зробіть свій вибір для ваших і майбутніх учнів 4-х і 7-х класів вашої школи.

Не будьте байдужими до можливості, що надає цей конкурс. Бо як ми зараз використаємо цю можливість, такі будуть і наслідки у майбутньому. Пропозиції вчителів надаються адміністрації школи. І лише адміністрація школи (не управління освіти) має заповнити форму-замовлення. Тільки адміністрація школи, і ніхто інший, підсумовує і несе відповідальність за замовлення для школи.

Якщо у навчальному закладі кількість 4-х або 7-х класів більше одного, вчителі кожного навчального предмета можуть за потреби обирати різні підручники для кожного класу.

Для підручників із таких предметів:

4 кл.: Математика, Природознавство, Інформатика, Основи здоров'я, Я у світі,

7 кл.: Алгебра, Геометрія, Фізика, Хімія, Біологія, Географія, Інформатика, Основи здоров'я, Світова історія

ви зможете вказати мову навчання.

Якщо ви не зробите свій вибір, підручники не отримають навіть соціально незахищені учні.

ШКОЛАМ

До уваги директорів шкіл! Поінформуйте вчителів щодо відповідального вибору підручників. Не існує ніякого іншого ресурсу, окрім репозитарія, де можна ознайомитися з оригінал-макетами, що пройшли попередній експертний відбір. Через кілька днів учителі зможуть ознайомитися з усіма експертними висновками.

Інформацію про відбір підручників (додаток №3 до наказу Міністерства освіти і науки України від 11.12.2014 № 1461) школи мають надавати, заповнивши відповідні форми для кожного класу на сайті репозитарія. Форми містять всі 80 номінацій, тому, шановні адміністратори, робіть цю роботу уважно. Часу на це буде достатньо. Ви зможете редагувати форму, роздрукувати її, отримати документ з відповідними відмітками для надсилання в міністерство.

Для заповнення форми школа має увійти на репозитарій з використанням призначеного їй логіну школи. Порядок його отримання такий.

1. У період 27 лютого - 1 березня 2015 року школам було надіслано на електронну пошту листа з логіном та паролем для входу в репозитарій. (Лист з темою: Конкурс підручників 2015 – лист-привітання від репозитарія.) Увага! Перевірте також папку зі спамом на предмет наявності цього листа.

2. Школа має зайти на сайт репозитарія, використовуючи цей логін і пароль, змінити тимчасовий пароль, перевірити свою контактну інформацію, за потреби виправити її та натиснути кнопку Підтвердити. Після цього логін і пароль школи стануть діючими.

3. За відсутності листа школа має перейти за посиланням http://bit.ly/школи і заповнити форму-запит. Через один-два дні школа отримає листа з логіном і паролем на вказану адресу електронної пошти. Далі школа має виконати дії, описані в п. 2.

Шановні школи! Перш ніж заповнювати форму-запит, ретельно перевірте папку зі спамом та інші вхідні папки. У 90 відсотках запитів вказана вами адреса електронної пошти школи вже є у базі, а це означає, що лист з логіном і паролем вам, швидше за все, надійшов. Не намагайтеся самостійно зареєструвати свою школу в репозитарії, оскільки кожній школі вже призначено логін і ви отримаєте його на електронну пошту, вказану вами у формі-запиті. Чекайте на лист, ваші запити обробляються у порядку черги. Врахуйте, що в даному випадку як ім'я користувача у полях вказана школа, а не особа, що її представляє, тому не змінюйте відповідні поля у персональному просторі.

Рекомендації щодо оформлення результатів відбору містяться у листі ІІТЗО (див. посилання нижче).

Посилання на форми, а також інструкції щодо їх заповнення відображатимуться після входу на репозитарій з використанням логіну і паролю школи.

Інструктивно-методичні матеріали для загальноосвітніх навчальних закладів щодо оформлення та передачі результатів відбору електронних версій оригінал-макетів підручників для учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів з кожного навчального предмета

Про забезпечення виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 07 жовтня 2014 р. № 1149

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити