На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ОСВІТЯН

26.08.16

IMG 20160822 11 11aaУже традиційно у серпневі дні у приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії відбулася обласна науково-практична конференція педагогічних працівників “Концепція нової української школи: реалії та перспективи”.

Участь у заході взяли заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Віктор Кімакович, заступники голів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад з гуманітарних питань, педагогічні працівники та представники громадськості.

Присутні заслухали доповідь Віктора Кімаковича “Про підсумки функціонування освітньої галузі у 2015–2016 н. р. та пріоритетні шляхи підвищення якості освіти Івано-Франківщини у 2016–2017 навчальному році”. Було обговорено питання ключових викликів у формуванні нової української школи, сучасного підходу до забезпечення розвитку системи дошкільної освіти, організації та здійснення навчально-виховного процесу в початковій школі, проблеми впровадження інклюзивного навчання в закладах освіти та шляхи їх вирішення, реалізації регіонального компонента навчальних програм в умовах діяльності позашкільних навчальних закладів області тощо.

Особливе зацікавлення освітян викликав виступ заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея, який зупинився на проекті концепції “Нова українська школа”, що стартуватиме у 2018 році, а з вересня цього року зміни стосуватимуться тільки початкової школи.

“В освіті змінюються лише цілі навчання, а стандарти та вимоги залишаються ті самі, – зауважив заступник Міністра. – Ми забрали з навчальної програми інформацію, яка, на думку вчителів, зайва, зокрема, не буде дубляжу, теми не повторюватимуться та будуть більш актуальними. Тим самим вивільнився час для тем з української мови та математики, які становлять ядро знань”.

“Дітей треба навчити висловлювати власну думку”, – сказав Павло Хобзей і зауважив, що вчителям також треба змінитися, інакше концепція не буде реалізована.

Директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації Віктор Кімакович у свою чергу додав, що знято фіксацію годин вивчення тем, вилучено з програм близько 50% повторюваних тем та забрано важкі терміни.

Традиційно на конференції вручили обласну премію в галузі управління та організації системи освіти імені Івана Косика. Цьогоріч її отримали: заступник директора департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Наталія Микула, директор Яблунівської спеціальної школи-інтернату Наталія Фіцич, директор Клубовецької школи Тисменицької районної ради Володимир Пронюк.

IMG 20160822 120515

IMG 20160822 115909

IMG 20160822 110534

IMG 20160822 110612

 

Коментарі  

 
+5 #1 Освітянин 31.08.2016, 09:46
Про яку реорму можна вести мову? Чим відрізнялася цьогорічна конференція від, скажімо, тридцятирічної давності?
Ми знову повернулися до старих часів радянщини, коли в райони відправляють "наглядачів", які читають лекцію, забирають дорогий час присутніх, не зважаючи на загальне несприйняття, бо так званим представникам з області вряди-годи самим бракує знань та достовірної інформації про зміни в освіті.
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити