На сайті:

На сайті 69 гостей та відсутні користувачі

Етапи та інноваційні методи логопедичної корекції фонетичних порушень у дітей з порушеннями мовлення

26.04.24

P40425-10345325 квітня 2024 року відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведений обласний вебінар учителів-логопедів та учителів-дефектологів з теми «Етапи та інноваційні методи логопедичної корекції фонетичних порушень у дітей з порушеннями мовлення». Метою зібрання було визначення особливостей змісту та використання методик формування і розвитку навичок звуковимови на різних етапах корекційно-логопедичної роботи учителів-логопедів та учителів-дефектологів з дітьми з фонетичними порушеннями мовлення. У заході взяли участь 65 педагогів.

Наталія Шеремета, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, розкрила причини виникнення та етапи корекційно-логопедичної роботи з дітьми з фонетичними порушеннями мовлення.

Олександра Фуштей, учитель-логопед Кобаківського ліцею імені Марка Черемшини Рожнівської сільської ради Косівського району, надала практичні рекомендації щодо особливостей підготовчого етапу в корекційно-логопедичній роботі з дітьми з фонетичними порушеннями мовлення.

Богдана Кобзарєва, учитель-логопед Коломийського закладу дошкільної освіти (ясел-садка) №19 «Ромашка» Коломийської міської ради опрацювала з учасниками особливості етапу постановки звуку в корекційно-логопедичній роботі з дітьми з фонетичними порушеннями мовлення.

Наталія Куца, фахівець (консультант) комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Надвірнянської міської ради, поділилася практичним досвідом застосування методики автоматизації та диференціації звуків в корекційно-логопедичній роботі з дітьми з фонетичними порушеннями мовлення.

Тетяна Кудярська, завідувач логопедичного пункту Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, доктор філософії (PhD), проаналізувала варіативність використання методів корекційно-логопедичної роботи з дітьми з фонетичними порушеннями мовлення.

Галина Шпільчак, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, ознайомила з особливостями надання корекційної допомоги дітям із порушеннями мовлення.

Учасники заходу взяли активну участь в методичних діалогах з корекційної діяльності учителів-логопедів та учителів-дефектологів, отримали корисні напрацювання для подальшої професійної практики в роботі з дітьми з фонетичними порушеннями мовлення.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити